Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Καλιτσούνια Χανιώτικα με σπανάκι και μυζήθρα
Καλιτσούνια Χανιώτικα με σπανάκι και μυζήθρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Κυριακή, 01/06/08
Υλικά (για 20-30 καλιτσούνια)

για το φύλλο

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • νερό όσο πάρει
  • 1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδι

για τα Καλιτσούνια

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • αλάτι, πιπέρι,
  • δυόσμο, σουσάμι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό Xανιώτικη μυζήθρα.
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κρόκους αυγού, χτυπημένους
Διαδικασία
  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και το αφήνουμε μια με δυο ώρες να φουσκώσει.
Για τα καλιτσουνια
  • Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε, αφού προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει τις ρίζες.
  • Το ζεματάμε, για να μαραθεί, σε μια κενή κατσαρόλα για 5 λεπτά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Στο μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το λάδι, την μυζήθρα και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο, πάχους 1 χιλιοστού, και κόβουμε κομμάτια στρογγυλά με τη ρόδα και ένα πιατάκι του τσαγιού για αχνάρι. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και το διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα μισοφέγγαρο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9117
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-04-2016 18:54
 
Μας έχουν καταστρέψει οι συνταγές της Κρήτης! :grin
 
katepapa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/10/15 )