Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρυζόγαλο Νο.04 (της Ελένης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Κυριακή, 01/06/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1 Φλιτζανάκι ρύζι καρολίνα
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 9 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Φλούδα λεμονιού
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το ρύζι με το νερό, το αλάτι και την φλούδα λεμονιού έως ότου το πιεί όλο.
  • Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ και τη μισή ζάχαρη χτυπώντας καλά. Όταν βράσει το ρύζι ρίχνουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε από το βρασμένο ρύζι και το προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους χτυπώντας συνέχεια. Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βράζουμε για 5΄λεπτά. Δεν το θέλουμε πηχτό.

Το σερβίρουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5559
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός