Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ντάκος Κρητικός Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Κυριακή, 01/06/08

Αν έχω τραπέζι αντί για ψωμί, παίρνω μικρά ντακάκια και τα φτιάχνω έτσι.

Επίσης είναι ελαφρύ για βραδινό και για όσους κάνουν δίαιτα.

Υλικά
  • 1 κρίθινο παξιμάδι-κουλούρα Κρήτης
  • 1 μεγάλη γινομένη τομάτα
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 100γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης ή φέτα
  • ρίγανη, λίγες ελιές σε ροδέλες,
  • αλάτι και αν θέλετε, πιπέρι
Εκτέλεση

Αν το κρίθινο παξιμάδι είναι λίγο σκληρό (όπως είναι και το πιο γνήσιο), τότε το περνάμε γρήγορα κάτω από τη βρύση, ή αν το θέλουμε και λίγο σκληρό τότε απλώς περιμένουμε να μουσκέψει από το ζωμό της ντομάτας. Τρίβουμε την ντομάτα, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και την τοποθετούμε πάνω στο παξιμάδι. Βάζουμε την ξινομυζήθρα (ή φέτα για την υπόλοιπη Ελλάδα) και προσθέτουμε τη ρίγανη, τις ελιές και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5913
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 02-06-2008 10:15
 
Ε, ναι! Και αγγινάρες ωμές με λεμόνι και μπόλικη ρακή! Αν με μάθετε και πώς να φτιάχνω τις αγγινάρες έτσι όπως τις φτιάχνουν στην Κρήτη για να πιούν τσικουδιά, θα χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη! :) :) :)
 
Ranja
2. 02-06-2008 11:18
 
Ranja, με δύο τρόπους μπορείς να πιείς τσικουδιά με αγκινάρες, 
1ος. Καθαρίζεις τι αγκινάρες φύλλό φύλλο, όταν φθάσεις στα τρυφερά φυλλαράκια τα κόβεις λιγο πιό πάνω απο την καρδιά της αγκινάρας, με ένα κουτάλι αφαιρείς ρο "μαλί" απο την καρδιά, με ένα κοφτερό μαχαιράκι πέρνεις την "αγριάδα", (απο τα πρώτα χοντρά φύλλα), λεμονίζεις την αγκινάρα για να μη μαυρίσει, (αν θέλεις μπορείς να τις βάλεις σε λεκάνη με νερό και χυμο λεμονιού), τις κόβεις στα 4 ή 6 ή 8 κομμάτια, τις βάζεις σε πιατάκι, λεμόνι και ΧΟΝΔΡΟ αλάτι και ....δώστου οι τσικουδιές :) :) :)  
2ος. Αγκιναράκια τουρσί, σπεσιαλιτέ Ρεθεμνιώτικη, θα τα ανεβάσω σήμερα, 
φιλιά και καλέςτσικουδιές :) :) :)
 
Sfakianos
3. 02-06-2008 11:30
 
Αν και δεν είμαι από το Ρέθεμνος, αλλά το αγαπώ πολύ, αυτή την συνταγή την φτιάχνουμε και στην Εύβοια. Έτσι, ωμές, τις τρώω από μικρή. Μ\' αρέσουν πολύ! :) :zzz
 
Pan
4. 02-06-2008 11:42
 
Nαι Pan, είναι τέλειες! Σφακιανέ ευχαριστώ για τις οδηγίες. Έτσι μού'ρχεται να δηλώσω ξαφνική ασθένεια, να πάω στο αεροδρόμιο, που είναι και δίπλα στη δουλειά μου, και να πάρω το πρώτο αεροπλάνο για Κρήτη! Να βρω ένα φιλαράκι Κρητικό που έχω και να οι τσικουδιές! :zzz Και μετά ξύπνησα :cry
 
Ranja
5. 07-04-2009 18:13
 
υπέροχο το βρίσκω θα το κάνω να σαι καλά.
 
nitsa2009
6. 08-08-2012 20:47
 
Εγώ βάζω και ξύδι από ξινόμαυρο κρασί Νάουσας (το βγάζει ο ΑΒ Βασιλόπουλος) και του δίνει άλλη γεύση! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε ;-)
 
marinakar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/08/11 )