Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρμπονάρα αλα Καλαβρέζε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Γνήσια Καρμπονάρα  από την Καλάβρια της Ιταλίας
Υλικά
  • 1/2 κιλ. Μακαρόνια Νο.7
  • παντσέτα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 3-4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ένα μεγάλο φλιτζάνι μακαρονόζουμο απ’ αυτό που βράσανε τα μακαρόνια
Διαδικασία
  • Βράζομε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και πρίν τα σουρώσουμε κρατάμε μία φλιτζάνα ζουμί.
  • Σοτάρουμε την παντσέτα ψιλοκομμένη στο βούτυρο Κτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύομε με το μακαρονόζουμο, που εχουμε φυλάξει.
  • Πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι πάνω στα μακαρόνια και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε την παντσέτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε τα αυγά και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύομε
  • Πασπαλίζουμε την παρμεζάνα από πάνω

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 17344
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 03-06-2008 12:56
 
Η απορία που έχω είναι δεν μυρίζει το αυγό ?
 
sgr
2. 03-06-2008 12:58
 
όχι, sgr :) :) :)
 
Sfakianos
3. 03-06-2008 12:58
 
Όχι sgr καθόλου! 
Το αυτό κάνει μια ωραία κρέμα και είναι υπέροχο.
 
al1975
4. 03-06-2008 16:07
 
Μπράβο επιτέλους και μια καρμπονάρα χωρίς κρέμα.΄Οπως πρέπει.
 
Nena
5. 03-06-2008 21:18
 
θα το τολμήσω τότε.
 
sgr
6. 03-06-2008 22:57
 
Τι σύμπτωση σήμερα καρμπονάρα έκανα,αλλά εγώ την κάνω λίγο διαφορετική από την δική σου.Βαζω 1 αυγό ολόκληρο και 3 κρόκους ακόμη,ανακατεύω τα αυγά με κεφαλοτύρι και σοτάρω μπέικον σε ελαιόλαδο και τα ανακατεύω μετά όλα μαζί.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με το μακαρονόζουμο.
 
DOYGALI
7. 04-06-2008 02:36
 
DOYGALI μου καλημέρα :) , δεν αμφιβάλω ότι θα είναι υπέροχη η καρμπονάρα σου έτσι όπως μας την περιγράφεις, η διαφορά είναι ότι εγω απλώς ανέφερα το πως γίνεται στην Καλάβρια, δηλ. χωρίς κρέμα γάλακτος και χωρις μπέϊκον, φιλιά :zzz
 
Sfakianos
8. 04-06-2008 11:06
 
Ένα ζευγάρι φίλων Ιταλών από τη Ρώμη κάνει την καρμπονάρα ακριβώς έτσι, με μακαρονόζουμο και αυγά. Προφανώς αυτός είναι ο παραδοσιακός ιταλικός τρόπος... :)
 
Ranja
9. 04-06-2008 12:07
 
μπραβο σφακιανε η μια συνταγη σου καλυτερη απο την αλλη πραγματι αυτη η συνταγη ειναι η γνησια καρμποναρα με πανσετα η καπνιστο χοιρινο και χωρις κρεμα
 
sgrav
10. 02-06-2009 17:56
 
καλησπερα σε ολους.θα ηθελα αν καποιος εχει την ευγενικη καλοσυνη να με βοηθησει σε κατι.... :p εγω την εφτιαξα την καρμποναρα αυτη και ομολογω οτι εχει εκπληκτικη γευση...ομως το αυγο μοθ πολθψηθηκε στην κατσαρολα και δεν ξερω γιατι...παρ'ολα αυτα δεν μυριζε καθολοθ το αυγο και ειχε μια κρεμωδη γευση...πολυ νοστιμη και ξεχωριστη συνταγη...ας μου πει καποιος τι λαθος εκανα οσον αφορα την εκτελεση της συνταγης σε σχεση με το αυγο....το μαιλ μου ειναι  
Ευχαριστω προκαταβολικα!!!!! :?
 
blondy
11. 03-06-2009 06:52
 
blondy καλημέρα. 
Έχεις δίκιο, δικό μου τολάθος με το πώς μπαίνει το αυγό. Άκου λοιπόν, Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύομε με το μακαρονόζουμο, που έχουμε φυλάξει. Δήλα δή, βάζουμε τα χτυπημένα αυγά σε ένα μπώλ, και με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μακαρονόζουμο μέχρι τα αυγά και το μακαρονόζουμο να έχουν την ίδια θερμοκρασία. (Όπως ακριβώς κάνουμε με το αυγολέμονο).
 
Sfakianos
12. 14-07-2009 12:27
 
επιτελους και η αυθεντικη συνταγη...βαρεθηκα να βλεπω παντου τη κρεμα γαλακτος..Καρμποναρα ονομαστηκε γιατι ηταν το φαγητο των φτωχων ανθρακωρυχων ,η κρεμα γαλακτος ηταν πολυτελεια.Ακριβως ετσι τη κανω..ενας φιλος σεφ μου ειπε οτι αντι για βουτυρο χρησιμοποιει λιγδα ή βαζει το λιπος απο τη πανσετα να κανει τη δουλεια...πριν ομως σφραγιζει το τηγανι με χονδρο αλατι..αλλα υποθετω αυτο δουλευει καλυτερα στο γκαζι..Ευχαριστουμε sfakiane
 
arsenios
13. 14-07-2009 13:11
 
arsenie, πολέ σωστά το είπες, "λίγδα" βάζουνε το λεγόμενο "Λαρδί" ή όπως πολύ σωστά είπες, το λίπος απο την παντσέτα.  
Ήτανε, ΄πως πολύ σωστά ε'ιπες" το φαγητό των ανθρακορύχων και γενικώτερα της φτωχολογιάς. Το χονδρό αλάτι που αναφέρεις είναι ακατέργαστο αλάτι θαλασσινό που δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα. Σ' ευχαριστώ
 
Sfakianos
14. 14-07-2009 13:13
 
...κι' εγώ όπου ακούω κρέμα γάλλακτος πέρνω δρόμο χαχαχαχαχαχα
 
Sfakianos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )