Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σιγκαπουριάνικο Fried Rice με αυγά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σισαμέλαιο
  • 2 κουταλιές σογέλαιο
  • 3 κούπες βρασμένο ρύζι
  • 100 γρ.αρακά κατεψυγμένο και αποψυγμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, 250 γρ., ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. βλαστούς φασολιού. (bean sprouts)
  • 2 to 3 κουταλιές soy sauceάσπρο πιπέρι
Διαδικασία
  • χτυπάμε τα αυγά με το σισαμέλειο σε ένα μπόλ2. ζεσταίνουμε το σογέλαιο στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
  • όταν το λάδι έχει κάψει καλά και σχεδόν καπνίζει ελαφρά προσθέτουμε το ρύζι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί καλά και όλο μαζί.
  • προσθέτουμε την soy sauce και το πιπέρι, το τραβάμε όλο στη μια μεριά το τηγανιού ή του γουόκ και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τα αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα περίπου να σταθούν.
  • χρησιμοποιώντας τα μακριά τσόπ στίκς ή μια ξύλινη κουτάλα για γουόκ τεμαχίζουμε τα αυγά σε κομματάκια ή στενές λουριδίτσες και τα άσπρο πιπέρι αναμιγνύουμε με το ρύζι.
  • Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά και το σερβίρουμε

Μπορούμε να προσθέσουμε και βρασμένες γαρίδες ή καπνιστό χοιρινό (χάμ), όχι ζαμπόν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3597
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )