Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Κοτόπουλο Ψητό, «ΤΑΝDOORI» (Ινδίες) |
Έχει υποβληθεί από Sfakianos | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τρίτη, 03/06/08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Υλικά
Εκτέλεση Παίρνετε το κοτόπουλο, (το κάθε στήθος χωριστά), και το χαράζετε διαγώνια κατά μήκος, αρκετά βαθιά αλλά χωρίς να το κόψετε μέχρι κάτω. Γυρίστε το κομμάτι από την πίσω πλευρά και κάντε το ίδιο αλλά όχι με την ίδια φορά που χαράξατε την πρώτη πλευρά, (δηλαδή αν χαράξατε την πρώτη πλευρά, (διαγωνίως), από τα αριστερά προς τα δεξιά, κάντε το αντίθετο στην πίσω πλευρά δηλ. από τα δεξιά προς τα αριστερά). Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η επιφάνεια του κομματιού και βοηθά να αρωματισθεί το κοτόπουλο όσο πιο βαθιά γίνεται. Μέσα σ’ ένα μπόλ, βάλτε το γιαούρτι, το «ταντούρι μασάλα», το σκόρδα και το τζίντζερ, Ανακατέψτε κα καλά μέχρι να γίνει ένα γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν αλοιφή και αλείψτε τα κομμάτια, καθ’ ένα ξεχωριστά, πολύ καλά με μία σπάτουλα, έτσι ώστε να απορροφήσει το κρέας το μείγμα όσο το δυνατόν καλύτερα, βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες, να μαριναριστεί. Προθερμάνετε το ηλεκτρικό γκρίλ στο μάξιμουμ. Βάλτε μερικά φύλλα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια σχάρα, τοποθετήστε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε την προσεχτικά κάτω από το γκρίλ. Θα σας πάρει, περίπου, 5-8 λεφτά. με το μάτι όταν δείτε να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα. βγάλτε τα από το γκρίλ και ρίξτε απο πάνω μιά γερή δόση απο τη τσάτ μασάλα, (όσο πιάσουνε τα τρία σας δάκτυλα), πάνω στα κομμάτια και ξαναβάλετε τα κάτω απο το γκρίλ μέχρι οι άκρες γύρω γύρω απο το κάθε κομμάτι να φαίνεται σάν λίγο καμμένο. Βγάλτε τα απο το γρίλ, γυρίστε τα απο την άλλη μεριά και επαναλάβατε την ίδια διαδικασία. 1. Ταντούρι Μασάλα - (Tandoori Masala)
Καβουρδίστε, σένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά, το κύμινο, το κόλιανδρο, τα σκόρδα και τα ξύλα της κανέλλας μέχρι να αρχίσουν να αποδεσμεύουν τα αρώματά των. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν Αλέστε τα στο μύλο του καφέ, (ή σε άλλο μικρό ηλεκτρικό), μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακή σκόνη σαν πούδρα 2. Τσάτ Μασάλα – (Chat Masala)
Καβουρντίστε το κύμινο και το μάραθο και τριψτε τα να γίνουν σκόνη. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. 3. Μάσσε Μασάλα – (Mace powder)
4. Garam masala
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C, Αλέθουμε ελαφρά το κάρδαμοΒάλτε σε ταψάκι, πάνω σε χαρτί φούρνου, το κάρδαμο, την κανέλλα, τους κόκκους πιπεριού, το κύμινο και το κόλιανδρο. Ψήστε τα για 12-15 λεπτά. Και ανκακατέψτε 2-3 φορες κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφήστετα να κρυώσουν, αλέστε τα και προσθέστε και ανακατέψτε και το μοσχοκάρυδο. Το Μάγκο powder μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τριμμένο κουκουνάρι. τα υπόλοιπα ίσως βρίσκονται έτοιμα σε συσκευασία σε εξειδικευμένα σούπερ μάρκετ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8983 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/06/08 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023