Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Αγκιναράκι Τουρσί - Ρεθεμνιώτικο
Αγκιναράκι Τουρσί - Ρεθεμνιώτικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • 6-7 λεμόνια
  • 20 αγκινάρες με τα κοτσάνια τους
  • 5 ρίζες σέλινου
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 15 κλωνιά μάραθου (χωρίς τα φύλλα)
  • 3 κουταλιές της σούπας άσπρο
  • ξίδι μαύρο
  • πιπέρι ολόκληρο
  • άλμη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, μέχρι τη μέση περίπου. Προσθέτουμε το χυμό 5 λεμονιών και τις "κούπες" των λεμονιών που στύψαμε.
  2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τα κοτσάνια τους, όπως κάνουμε όταν πρόκειται να τις μαγειρέψουμε. Μόλις καθαρίσουμε μια-μια αγκινάρα την αλείφουμε με ένα λεμόνι, το οποίο έχουμε κόψει στη μέση. Ρίχνουμε κάθε μία αγκινάρα στην κατσαρόλα.
  3. Αφαιρούμε τις "κούπες" των λεμονιών από την κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, αφήνουμε τις αγκινάρες να ζεματιστούν για 5 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες σε σουρωτήρι.
  4. Πλένουμε το μάραθο και αφαιρούμε τα φύλλα (τα φύλλα αυτά δεν τα πετάμε: τα χρησιμοποιούμε σε τζατζίκι, σπανακόπιτα, ωμές σαλάτες, σε αγκινάρες αλά πολίτα κ.λπ.). Κόβουμε τα κλωνιά μάραθου σε κομμάτια 5 εκατοστών περίπου.
  5. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σκόρδο, το οποίο κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  6. καθαρίζουμε τις ρίζες σέλινου, τις κόβουμε σε κομμάτια ίδιου περίπου μεγέθους με τις αγκινάρες και τις αλείφουμε με ένα λεμόνι, το οποίο έχουμε κόψει στη μέση.
  7. Τοποθετούμε τις αγκινάρες, τα κοτσάνια τους, το σέλινο, το μάραθο και το σκόρδο σε βάζο, σε διαδοχικές στρώσεις, ρίχνοντας κατά διαστήματα ολόκληρο πιπέρι. Προσθέτουμε το ξίδι και την ανάλογη ποσότητα άλμης, φροντίζοντας η επιφάνεια του υγρού να καλύπτει τα στερεά υλικά και να απέχει 2 δάχτυλα από το στόμιο του βάζου. Προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι το στόμιο του βάζου, και κλείνουμε ερμητικά.
Λίγα μυστικά ακόμα : Διατηρούνται σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου για 2 μήνες περίπου
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4735
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός