Υλικά
- 1 σακούλα κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά ή διαλέξτε φρέσκα θαλασσινά της αρεσκείας σας (μύδια, γαρίδες, καλαμάρια κλπ.)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 ½ κούπα ρύζι
- Αλάτι , Πιπέρι
- Λάδι
Προετοιμασία: Αν έχετε πάρει τα κατεψυγμένα θαλασσινά φροντίστε να έχουν ξεπαγώσει καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε πάρει τα φρέσκα καθαρίσετε τις γαρίδες και τα μύδια και κρατάτε μόνο την ψίχα και κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε. Προσθέτετε τα θαλασσινά και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Τα θαλασσινά θα βγάλουν νερό οπότε αφήστε τα να βράσουν με αυτό. Παράλληλα βάλτε το ρύζι να βράσει. Όταν σωθεί το νερό από τα θαλασσινά δοκιμάζετε να δείτε αν έχουν ψηθεί. Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμη νερό. Όταν τα θαλασσινά θα είναι έτοιμα προσθέστε το ούζο και αφήστε τα θαλασσινά να πάρουν τη γεύση του. Αν είστε αρκετά τολμηροί δοκιμάστε να ανάψετε το ούζο έτσι ώστε να φύγει όλο το αλκοόλ και να μείνει η γεύση του ούζου. Όταν δέσει η σάλτσα με τα θαλασσινά τα αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το μείγμα θαλασσινών και λίγο λάδι και αφήστε τα για λίγο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. Σερβίρεται το ζεστό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 25908 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |