Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριζότο θαλασσινών Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 03/06/08
p1010542_400

Υλικά

  • 1 σακούλα κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά ή διαλέξτε φρέσκα θαλασσινά της αρεσκείας σας (μύδια, γαρίδες, καλαμάρια κλπ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 ½ κούπα ρύζι
  • Αλάτι , Πιπέρι
  • Λάδι
Προετοιμασία:

Αν έχετε πάρει τα κατεψυγμένα θαλασσινά φροντίστε να έχουν ξεπαγώσει καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε πάρει τα φρέσκα καθαρίσετε τις γαρίδες και τα μύδια και κρατάτε μόνο την ψίχα και κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε. Προσθέτετε τα θαλασσινά και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Τα θαλασσινά θα βγάλουν νερό οπότε αφήστε τα να βράσουν με αυτό. Παράλληλα βάλτε το ρύζι να βράσει. Όταν σωθεί το νερό από τα θαλασσινά δοκιμάζετε να δείτε αν έχουν ψηθεί. Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμη νερό. Όταν τα θαλασσινά θα είναι έτοιμα προσθέστε το ούζο και αφήστε τα θαλασσινά να πάρουν τη γεύση του. Αν είστε αρκετά τολμηροί δοκιμάστε να ανάψετε το ούζο έτσι ώστε να φύγει όλο το αλκοόλ και να μείνει η γεύση του ούζου. Όταν δέσει η σάλτσα με τα θαλασσινά τα αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το μείγμα θαλασσινών και λίγο λάδι και αφήστε τα για λίγο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.

Σερβίρεται το ζεστό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 25908
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 04-06-2008 23:48
 
Βρε Ξανθή τι μας κάνεις βραδιάτικα!! :upset :upset :upset
 
Mary
2. 05-06-2008 00:02
 
Ηρεμία παιδιά αυτό ήρθε από Λονδίνο!!!!!! :zzz
 
xanthibax
3. 05-06-2008 08:56
 
Πω πωωω κορίτσι μου. Ωραιότατο το ριζότο σου.
 
sgr
4. 05-06-2008 10:28
 
Μμμ, νοαστιμιές! Τι μου κάνετε..... :)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )