Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.09 (ρολό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από akkat   
Τετάρτη, 04/06/08
ΥΛΙΚΑ
  • 6 Μηλα
  • 6 Φλυτζανακια του καφε μικρα φαριναπ κοκκινη
  • 1 Βιταμ
  • 4 Αυγα
  • 6 Φλυτζανακια του καφε μικρα ζαχαρη
  • Κανελα οση σηκωνει ο οργανισμος σας
  • Λιγο γαλα
  • 2 βανιλιες
  • Λιγη αχνη ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπαμε το μισο βιταμ με τα 3 φλιτζανια ζαχαρη βαζουμε και τα αυγα,προσθετουμε τις βανιλιες.Χτυπωντας συνεχεια προσθετουμε και το αλευρι.Αν το μειγμα ειναι σφιχτο,τοτε προσθετουμε γαλα μεχρι το μειγμα να γινει ενας αραιος χυλος.
  • Παιρνουμε το ρηχο ταψι που εχει ο φουρνος μας.
  • Τριβουμε εκει μεσα τα μηλα στον χοντρο τριφτη.
  • Λιωνουμε το υπολοιπο βιταμ και περιχυνουμε τα μηλα.
  • Πασπαλιζουμε με τα υπόλοιπα 3 φλυτζανακια ζαχαρης και βαζουμε και οση κανελα θελουμε.
  • Ανακατευουμε τα υλικα και τα στρωνουμε στο ταψι σε ενα λεπτο στρωμα.
  • Απο πανω απλωνουμε το χυλο.
  • Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα και να ψηθει ο χυλος.
  • Αφου ψηθει βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε σε πετσετα οσο ειναι ακομα ζεστο ετσι ωστε να παει απο κατω η ζυμη και απο πανω το ψημενο μηλο.
  • Με την βοηθεια της πετσετας στριβουμε σε ρολο για να γινει η μηλοπιτα μας σαν κορμος!
  • Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελα.
  • Σημασια εχει να κανουμε αυτην διαδικασια κατευθειαν μολις βγαλουμε το ταψι απο του φουρνο γιατι αλλιως θα "σπάσει" η ζυμη.
Περιμενω τις εντυπωσεις σας !

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14021
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-06-2008 10:30
 
Οι μηλόπιτες είναι το αγαπημένο μου γλυκό! Θα δοκιμαστεί και σε ρολό! Ευχαριστούμε, akkat! :)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )