Υλικά:
- 2 κιλά αρνί
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πάστα λιωμένη σε
- ½ ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
- 1 κουτί αποφλοιωμένες ντοματούλες
- Ρύζι (ένα φλιτζάνι του καφέ για κάθε μερίδα)
- ½ κουταλάκι του γλυκού σάψιχο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τηγανίζουμε με βούτυρο και λάδι να ροδίσει γύρω-γύρω και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι να ροδίσει και το ρίχνουμε μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και προσθέτουμε τη ντομάτα με το κρασί, τις ντοματούλες και λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει. Πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, μισή ώρα περίπου νωρίτερα προσθέτουμε το ρύζι, προσέχοντας να υπάρχει αρκετή σάλτσα για να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό. Όταν το ρύζι έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε το σάψυχο και το λεμόνι. Σημείωση: Παλιά θιακιά συνταγή. ΠΗΓΗ: ithacanews.gr Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9637 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |