Υλικά
- Ψαρονέφρι (1- 1,5 κg)
- 100 γρ. χαλούμι
- 30 γρ. πάστα ελιάς
- 2 μεσαίες πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Σάψυχο, φρέσκο δυόσμο
- Ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι. Απλώνουμε την πάστα ελιάς , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το σάψυχο και το χαλούμι που το έχουμε κόψει σε λωρίδες. Παίρνουμε την μία τομάτα και την φιλετάρουμε ,βγάζουμε τυχόν κουκούτσια και την κόβουμε σε λωρίδες. Την βάζουμε πάνω στο χαλούμι και τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε ρολό. Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να κλείσουν καλύτερα. Το τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί και το ψήνουμε σε φούρνο 200΄ C για 15’ περίπου ( ανά διαστήματα το γυρνάμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές).Όταν ψηθεί το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε. Για τη σάλτσα, παίρνουμε την άλλη τομάτα και την κόβουμε κυβάκια. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε την τομάτα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το δυόσμο στο τηγάνι και ανακατεύουμε και στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά με κρασί. Αφήνουμε να πάρει βράση και το περιχύνουμε πάνω στο ψαρονέφρι. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ψητά λαχανικά. ΣΗΜ: Το σάψυχο είνια αρωματικό φυτό μοιάζει με τη ματζουράνα και χρησιμοποιείται πολύ στην Ιθάκη (στα γεμιστά, κρέας φούρνου κ.λ.π) ΠΗΓΗ: ithacanews (Tηλέμαχος Καραβίας) Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8617 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |