Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρνί οφτό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Τετάρτη, 04/06/08

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί από πλευρά
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλατίζουμε πολύ και καλά από όλες τις πλευρές το αρνί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο και από τις δυο πλευρές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 18737
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 09-06-2008 12:46
 
Elenikt έχω κάποιους ενδυασμούς για την συγκεκριμένη συνταγή. Κατ’ αρχήν το οφτό εγώ το ξέρω φαγητό με κρέας που ψήνεται σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα, σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες. Αν είναι παραδοσιακή συνταγή αυτή που γράφεις, ποιος ακριβώς είναι ο τόπος καταγωγής της? Συνταγή που έχει μόνο δύο υλικά και μάλιστα το ένα είναι καρύκευμα λογίζεται συνταγή? 
Ελπίζω να μην δημιουργήσω κάποια παρεξήγηση, απλά αναρωτιέμαι.
 
Mary
2. 09-06-2008 15:49
 
Καμία παρεξήγηση κορίτσι μου. Το οφτό είναι παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης(είμαι Κρητικιά) από εξαιρετικής ποιότητας κρέατος και με μοναδικό υλικό το άφθονο αλάτι, το οποίο ψήνεται σε ξυλόφουρνο αργά σε υψηλή θερμοκρασία. Πολλές φορές η λιτή μαγειρική αναδεικνύει την εύγεστη σάρκα του αρνιού ή οποιουδήποτε άλλου φαγητού. Εγώ και άλλοι που δεν έχουμε αν θες την πολυτέλεια να έχουμε ξυλόφουρνο το βάζουμε στο φούρνο της κουζίνας μας. Μπορώ να σου πω ότι είναι γευστικότατο. Για οτιδήποτε άλλο είμαι στη διάθεση σου φιλιά ;) :)
 
ELENIKT
3. 09-06-2008 16:48
 
Εχω πει πολλες φορες στο παρελθον πως μου αρέσει να τρωω ένα καλό κομμάτι κρεας σκέτο χωρις μπαχαρικά παρα μόνο με αλάτι. 
Να σου πω Ελενη αν μου τύχει καλό αρνι θα το ρίξω στο φούρνο μου σκέτο, αλατισμενο με μπόλικο χοντρό αλάτι.
 
al1975
4. 09-06-2008 20:51
 
Και δεν βάζεις τίποτα άλλο επάνω? Ούτε λίγο νερό, λίγο λαδάκι, το κάτι τις του τέλος πάντων? Δεν γίνεται στεγνό? Μήπως να το σκεπάσω? Πολλές οι ερωτήσεις μου το ξέρω αλλά επειδή θέλω να το κάνω αν βρω καλό κρέας δεν θέλω να μου γίνει για πέταμα! Κρίμα θα ναι!!
 
Mary
5. 09-06-2008 21:50
 
Mary δεν θα βάλεις τίποτα το κρέας θα έχει το λίπος του και με αυτό θα ψηθεί στον αέρα πρώτα στους 180 βαθμούς κ μετά το ανεβάζουμε στους 200 για να ροδίσει κ να πάρει χρώμα. καλή επιτυχία! :zzz Αυτή τη συνταγή συνηθίζουμε να τη κάνουμε στους γάμους σαν 2ο πιάτο ενώ 1ο γίνεται βραστό κ συνοδεύετε με γαμοπίλαφο. :zzz  
al1975 αν το φτιάξεις γράψε μου εντυπώσεις.
 
ELENIKT
6. 10-06-2008 20:40
 
Γειά σας, δεν ειναι αυτό το "ΟΦΤΟ", θα το βαλω καμια μερα το πως γινεται το Οφτό,αυτη η τεχνικη συνανταται περισσότερο στην περιοχή του Ψηλορείτη. 
και οχι στο φουρνο η κανενα αλλο ειδους φουρνο, λοιπον ειναι ιεροτελεστια η προετοιμασία, και καντε υπομονη θα σας πω τη συνταγη του Οφτού, Φιλακιαααααααα :) :) :) :) :)
 
Sfakianos
7. 11-06-2008 15:10
 
Γειά σας. Sfakiane, συμφωνώ ότι είναι ιεροτελεστία και έχω γράψει σχετικό άρθρο γι΄αυτό κ για το αντικριστό. Έδωσα μια άλλη εκδοχή του αρνιού στο δικό μας φούρνο. Εντάξει? Φιλια :sigh :sigh :zzz
 
ELENIKT
8. 11-06-2008 17:16
 
καλα, καλα, μη θυμωνεις, γράψε οτι ειναι μια δικη σου εκδοχή του ¨οφτού" και οχι το οφτό, (αντικριστό), αλλα....ενταξει :) :) :) :) :)
 
Sfakianos
9. 11-06-2008 18:25
 
sfakiane!!?? δεν είπα ότι είναι το αντικριστό το οφτό ο.κ.? άντε να τελειώνουμε φιλιά :grin :zzz :p
 
ELENIKT
10. 11-06-2008 18:40
 
Α! και δεν θυμώνω κ ούτε είναι δικιά μου εκδοχή. μου την έδωσαν κι εμένα και έτσι το κάνουν αρκετοί στο Ηράκλειο :roll
 
ELENIKT
11. 12-06-2008 06:03
 
ΕΛΕΝΚΙΤ, δε θα μαλώσουμε εδα με του διαόλου το οφτό, :grin , άμα δεν έχεις άπλα, χώρο, έξω, ναι κανει και στο φούρνο, και γιάε, το ρίφι νάνε κλεψήμιο, άμα ειναι αγοραστό, άσε σαν ταχερα είναι χεχεχεχεχε :grin :grin :grin φιλιά συντεκνισσα
 
Sfakianos
12. 15-06-2008 22:12
 
Γεια σου και σενα σύντεκνε :p :p α! το κλεψήμιο ρίφι είναι το πιο νόστιμο. Συμφωνώ Φιλιά :grin :grin ;) ;)
 
ELENIKT
13. 25-07-2010 15:10
 
βεντετα μου μυρίζεται και οχι αρνι οφτο που το εχω φαι στην κρητη και ειναι πεντανοστιμο. τωρα πως γινεται δεν θα παρω θεση μην μου ερθει καμμια αδεσποτη απο κρητη.ψαξτε το λιγο και θα το βρητε. οποιοσ καταλαβε καταλαβε
 
gkchef

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 05/06/08 )