Έχει υποβληθεί από vago
|
Παρασκευή, 06/06/08 |
Σελίδα 2 από 2 Υλικά:
- 1 κοτόπουλο μέτριο
- λίγο κιμά (περίπου 100 γραμ.)
- 3 κ.σ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- λίγη γραβιέρα σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κούπα λάδι
- ρίγανη
- 2 λεμόνια
- αλάτι - πιπέρι
- 5 - 6 πατάτες χοντροκομμένες
Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, του βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε σε ταψί. Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και αφού σωταριστεί καλά προσθέτουμε το ρύζι με λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά. Γεμίζουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και κλείνουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Αν μας περισσέψει γέμιση τη βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο νεράκι, κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε στην άκρη του ταψιού. | | Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό. Στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω τους και πάνω στο κοτόπουλο το μείγμα του μούλτι. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσουν οι πατάτες. Καλή όρεξη! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 37199 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 04/03/10 )
|