Υλικά: - 2 μελιτζάνες
- 200γρ φέτα
- 4 μέτριες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Βασιλικός
Εκτέλεση: Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις αλατίζεται και τις αφήνεται να ξεπικρίσουν και να βγάλουν τα νερά τους μέσα σε ένα σουρωτήρι για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τις σκουπίζεται με χαρτί κουζίνας για να πάρει τα υγρά. Τις τοποθετείται πάνω σε αντικολλητικό χαρτί , τις περνάτε με λίγο λάδι με ένα πινέλο και τις βάζετε στο γκριλ και τους 100 βαθμούς για 20 λεπτά, 10 λεπτά την κάθε μεριά. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις βγάζετε από τον φούρνο και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 150. Αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τις μελιτζάνες ώστε να καλύψουν τον πάτο. Βάζετε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τέλος θρυμματίζετε τη φέτα. Προσθέστε λίγο λάδι και πασπαλίστε με το βασιλικό. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 22500 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |