Μας τις έφτιαχνε η γιαγιά μου όποτε πηγαίναμε στο χωριό σας την παραθέτω ατόφια τη συνταγή. Υλικά - 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κούπες αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι νερό
Διαδικασία Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα. Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη στέκεται στο κουτάλι, είναι έτοιμη. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κάθε τηγανίτα είναι μια κουταλιά της σούπας ζύμη. Μόλις βγάλει φουσκάλες, αφού τη γυρίσουμε και από τις δυο μεριές είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με μέλι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 12020 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |