Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Αφιερώματα arrow Σοκολάτα σε καυτό… αλκοόλ
Σοκολάτα σε καυτό… αλκοόλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Κυριακή, 08/06/08
winechocolateb_220 

Σοκολάτα… μμμ… Αφροδισιακή από μόνη της. Πάθος μετουσιωμένο σε λαιμαργία. Ηδονιστικό γαργαλητό του ουρανίσκου και ζεστό χάδι του οισοφάγου. Αγάπη που κρατάει για πάντα. Σοκολατί χείλη που ψάχνουν να βάψουν κάποια άλλα. Δάχτυλα με λιωμένη σοκολάτα που συναντούν μια γλώσσα για να τα πλύνει… Ουφ! Πολλή ζέστη…
Ε, ας πιούμε κάτι να χαλαρώσουμε!

Από τον Πάνο Γεωργούντζο

Η σχέση του αλκοόλ με διάφορα εδέσματα είναι δεδομένη. Όμως η σχέση του αλκοόλ με τη σοκολάτα είναι τουλάχιστον ιδιαίτερη. Οι συνδυασμοί πολλοί, αλλά και δύσκολοι. Η σοκολάτα έχει αρκετές εκφάνσεις με μοναδική πολυπλοκότητα. Εμείς θα δούμε με τι ποτό μπορούμε να την απολαύσουμε. Δύο σύμβολα ερωτικά σε πλήρη αρμονία.

Σοκολάτα γάλακτος

Η γλυκιά βελούδινη γεύση της έχει συμβάλει στους μεγαλύτερους έρωτες της σύγχρονης ιστορίας. Υποκατάστατο του sex και σύντροφος στη μοναξιά των μεγάλων χωρισμών. Η Bridget Jones, πάντως, τη λάτρεψε… Ακολουθώντας τον κανόνα που λέει ότι η σοκολάτα δεν πρέπει να καλύπτει το κρασί, θα μπορούσαμε να συνοδεύσουμε μια μέτριας γλυκύτητας γάλακτος με ένα Merlot ζεστού κλίματος και μια πιο γλυκιά, με ένα νεοκοσμίτικο Shiraz ή ένα Vinsanto. Βέβαια, εγώ θα προτιμούσα να απολαύσω μια πλούσια σοκολάτα γάλακτος με ένα Laphroaig 10y.o (και ένα corona Montecristo). Φυσικά, πολλά λικέρ αλλά και κάποια κονιάκ ενδείκνυνται για συνδυασμούς με τη συγκεκριμένη σοκολάτα (Bailey’s, Tia Maria).

Μαύρη σοκολάτα

Η αυστηρότητα της μαύρης σοκολάτας προδιαθέτει για σαλόνια με βαριά ξύλινα έπιπλα και δερμάτινες πολυθρόνες. Η αδιαφορία για τη ζάχαρη και τον κορεσμό της γάλακτος προδίδει μία σχεδόν σνομπ και λιτή διάθεση, όπου δεκτές γίνονται μόνο απόλυτες απολαύσεις. Τη μαύρη με 50% κακάο μπορούμε να την «παντρέψουμε» με ένα ταννικό Cabernet Sauvignon ή ένα Pinot Noir με έντονη φυτικότητα. Μαύρες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, θα ταίριαζαν με ένα Dalwhinnie 15y.o. ή ένα X.O. Cognac. Κι εδώ το πούρο ενδείκνυται, αλλά ίσως με πιο τραχύ καπνό, από την Κολομβία ή τον Ισημερινό.

Λευκή σοκολάτα

Η λευκή σοκολάτα, ως η πιο παιχνιδιάρικη από τις τρεις, είναι και η πιο βουτυράτη. Ο συνδυασμός της με ένα Sherry P.X. ακούγεται ιδανικός. Εξίσου καλά θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια λιπαρή λευκή Sambuca. Τολμήστε να τη δοκιμάσετε με μια Cuvee Champagne (προτείνω τη Cuvee Louise 1996). Ίσως να σκεφτείτε ότι η σαμπάνια θα χαθεί, αλλά μάλλον σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη… Λευκές φυσαλίδες, λευκές ενοχές.

ΠΗΓΗ: www.gourmed.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8930
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-06-2008 21:08
 
Όλα πολύ ωραία και εκτιμώ που αναφέρεις την πηγή. Νασαι καλά.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 )