Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Κεράσι γλυκό του κουταλιού Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 09/06/08
Ευρετήριο άρθρου
Κεράσι γλυκό του κουταλιού Νο.02
Σελίδα 2
img_5883_400

Υλικά

  • 2 κιλά πετροκέρασα μεγάλα και τραγανά
  • 1 ½ κιλά ζάχαρη
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
Διαδικασία
  • Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια τους
  • Με μια φουρκέτα αφαιρούμε προσεκτικά ,χωρίς να τραυματίζουμε τα φρούτα, το κουκούτσι τους ,πάνω από ένα ταψάκι έτσι ώστε να στάζει ο χυμός τους.( Αν χρησιμοποιείσετε το ειδικό εργαλείο πρέπει να προσέξετε τους χειρισμούς σας γιατί τα τραυματίζει ).
  • Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα αραδιάζουμε τα κεράσια εναλλάξ με τη ζάχαρη προσθέτουμε το ζουμί,που έβγαλαν όταν τα καθαρίζαμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει ο βρασμός ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαφρίζουμε .(προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μας γιατί μπορεί να μας χυθεί απέξω το σιρόπι σ αυτή τη φάση ).
  • Μετά 15 λεπτά βρασμού απομακρύνουμε το γλυκό μας από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πάλι 24 ώρες.(Σκεπάζουμε με πετσέτα όχι με καπάκι κατσαρόλας.)
  • Την επομένη αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέροντάς τα σε ένα μπολ και δένουμε το σιρόπι.(αυτό το κάνουμε για να παραμείνουν τραγανά τα κεράσια).
  • Μόλις έχει δέσει το σιρόπι προσθέτουμε ξανά τα κεράσια τα αμύγδαλα ,για αυτούς που τους αρέσουν, και το χυμό του λεμονιού. Μόλις πάρει μια δυνατή βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα για την επόμενη μισή ώρα περιοδικά .Αυτό το κάνουμε για να ρουφήξουν τα κεράσια μέσατο σιρόπι και να φουσκώσουν.

Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 51570
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 09-06-2008 20:50
 
H γιαγιά μου η πηλιορείτισσα έκανε πετροκέρασα γλυκό. Έφαγα μία φορά σε πολύ μικρή ηλικία κι ακόμη θυμάμαι τη γεύση. Γνωρίζω ότι βουτούσε τα κεράσια στον ασβέστη (και μετά τα ξέπλενε βέβαια καλά) για να διατηρηθούν τραγανά. Είπα να το μοιραστώ μαζί σας μιας και η συνταγή απαιτεί πετροκέρασα! :)
 
Ranja
2. 09-06-2008 20:55
 
Καλησπέρα Ράνια, οι πηγές μου λένε ότι τα πετροκέρασα που εσύ θυμάσαι λέγονται "Φράουλα Βόλου". Έχω κι εγώ τις ίδιες μνήμες και μάλιστα η συνταγή που μοιράστηκα μαζί σας είναι αυτή που με έμαθε η μητέρα μου.
 
xanthibax
3. 09-06-2008 21:05
 
Δεν έχω φτιάξω ποτέ γλυκό κουταλιού, αλλά αν πετύχω καλά πετροκέρασα αυτή την εποχή θα τα φτιάξω σύμφωνα με τη συνταγή σου. Ασβέστη δε νομίζω να βρω, αλλά και να βρω δεν έχω καμία οδηγία πώς & πόση ώρα κλπ...
 
Ranja
4. 09-06-2008 21:32
 
Έχω την εντύπωση ότι σε χαλάσαμε, μια ψωμί τώρα γλυκό του κουταλιού :zzz :zzz  
Δε χρειάζεται ασβέστη αν βρεις τραγανά πετροκέρασα, υπάρχουν αυτό τον καιρό στη γνωστή λαϊκή, προσπάθησε το αν έχεις καιρό βέβαια και καλή επιτυχία.
 
xanthibax
5. 09-06-2008 21:54
 
Ήθελα να βρω μια συνταγή για να φτιάξω γλυκό κεράσι τούτη εδώ μου φαίνεται πολύ καλή!! θα την φτιάξω Δεν έχω φτιάξει ποτέ ούτε εγώ γλυκό κουταλιού θα αρχίσω από αυτή :zzz :roll
 
ELENIKT
6. 09-06-2008 22:27
 
Καλή επιτυχία κορίτσια, ο επιμένων νικά
 
xanthibax
7. 10-06-2008 16:34
 
Μετά την τεράστια επιτυχία του γλυκού κουταλιού φράουλα, θέλω να φτιάξω και κεράσι. Αν τα κεράσια δεν είναι πετροκέρασα πειράζει; Γίνεται το ίδιο με βύσσινο; Ευχαριστώ πολύ!
 
2102
8. 10-06-2008 16:51
 
Συνήθως γλυκό γίνονται τα πετροκέρασα γιατί είναι πιο τραγανά. Αν βρεις τραγανά κεράσια Εδέσσης μπορείς να το δοκιμάσεις. Εγώ έχω μια φίλη στη λαϊκή που φέρνει Τριπόλεως πολύ καλά για μαρμελάδα για φαγητό όχι όμως για γλυκό. 
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείς να φτιάξεις και βύσσινο αλλά η ποσότητα της ζάχαρης θα πρέπει να είναι ίση με την ποσότητα του βύσσινου κι θέλει προσοχή στο βράσιμο, το βύσσινο είναι πιο μαλακό. Καλή σου επιτυχία 2102.
 
xanthibax
9. 11-06-2008 16:23
 
Λοιπόν μετά από έρευνα αγοράς τα καλύτερα κεράσια για γλυκό είναι πετροκέρασα Άνω Διακοφτού.Όσες και όσοι είστε αποφασισμένοι να φτιάξετε γλυκό σπεύσατε μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος,μετά θα είναι πλέον πολύ ώριμα. 
Μόλις καθάρισα 4 κιλά!!!!!!!!!!!
 
xanthibax
10. 16-06-2008 20:56
 
Συγχαριτηρια το δοκιμασα μολις πριν απο 2 ημερες και ειναι πραγματικα υπεροχο!BRAVO συνεχιστε ετσι δινοντας μας κι αλλες τοσο ωραιες και γλυκες συνταγες.Ευχαριστω :)
 
beriwww
11. 17-07-2009 18:42
 
To έφτιαξα κι εγώ. Και όπως πάντα η συνταγή σου, ήταν υπέροχη. Και αυτή τη φορά, μάλλον τυχαία (?) πέτυχα και το σιρόπι. Ποτέ δεν ξέρω πόση ώρα χρειάζεται για να δέσει. Και εκεί που την πατάω, είναι όταν προσθέσω το φρούτο ξανά.... Ή δεν θα έχει δέσει, ή θα είναι ένα βήμα πριν την μαρμελάδα.... Η αλήθεια βέβεια είναι ότι από τότε που μπήκα στο site, τα καταφέρνω καλύτερα με τα γλυκά κουταλιού. Αλλά, για τον φόβο των Ιουδαίων, ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ???? (Μιλάω κυριολεκτικά παιδιά. Μην παρεκτρέπεστε!!!!) Και πάλι τα συγχαρητήριά μου xanthibax! AΨΟΓΗ!
 
rebekka
12. 20-07-2009 14:24
 
rebekka σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου συγνώμη ν που δεν σου απάντησα σύντομα αλλά μόλις γύρισα από εξωτερικό. 
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το δέσιμο των γλυκών του κουταλιού μπορείς να διαβάσεις περισσότερα σε άρθρο μου σχετικά με το δέσιμο των σιροπιών. 
Εκεί αναφέρω κάποια μικρά μυστικά.
 
xanthibax
13. 20-07-2010 20:57
 
Νερό; 
 
Θέλω να κάνω αυτήν την συνταγή. Το πρώτο βράδυ συμπληρώνω νερό μέχρι να καλύψω τα κεράσια; Και το αφήνω μπόλικες ώρες έτσι; 
 
Ευχαριστώ! Χάρης
 
hargikas
14. 20-07-2010 21:09
 
Χάρη δεν βάζουμε καθόλου νερό. 
Μόνο τα κεράσια με τη ζάχαρη βάζουμε από το βράδυ.Ακολούθησε ακριβώς αυτά που γράφω. 
Καλή επιτυχία κι ευχαριστώ που επέλεξες τη συνταγή μου.
 
xanthibax
15. 26-07-2010 20:42
 
Καλησπέρα!Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πότε βγαίνουν τα πετροκέρασα,γιατί δε βρίσκω πουθενα!Έφτιαξα γλυκό κεράσι με κεράσια Βοδενών,αλλά πιο πολύ μοιάζει στην όψη με βύσσινο παρά με κεράσι! 
Ευχαριστώ!
 
VIRGINIA


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διπλό αντιπολιτικό τηγάνι ομελετιέρα
Το Top στην φιλοξενία