Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κεράσι γλυκό του κουταλιού Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 09/06/08
Ευρετήριο άρθρου
Κεράσι γλυκό του κουταλιού Νο.02
Σελίδα 2
img_5883_400

Υλικά

  • 2 κιλά πετροκέρασα μεγάλα και τραγανά
  • 1 ½ κιλά ζάχαρη
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
Διαδικασία
  • Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια τους
  • Με μια φουρκέτα αφαιρούμε προσεκτικά ,χωρίς να τραυματίζουμε τα φρούτα, το κουκούτσι τους ,πάνω από ένα ταψάκι έτσι ώστε να στάζει ο χυμός τους.( Αν χρησιμοποιείσετε το ειδικό εργαλείο πρέπει να προσέξετε τους χειρισμούς σας γιατί τα τραυματίζει ).
  • Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα αραδιάζουμε τα κεράσια εναλλάξ με τη ζάχαρη προσθέτουμε το ζουμί,που έβγαλαν όταν τα καθαρίζαμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει ο βρασμός ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαφρίζουμε .(προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μας γιατί μπορεί να μας χυθεί απέξω το σιρόπι σ αυτή τη φάση ).
  • Μετά 15 λεπτά βρασμού απομακρύνουμε το γλυκό μας από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πάλι 24 ώρες.(Σκεπάζουμε με πετσέτα όχι με καπάκι κατσαρόλας.)
  • Την επομένη αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέροντάς τα σε ένα μπολ και δένουμε το σιρόπι.(αυτό το κάνουμε για να παραμείνουν τραγανά τα κεράσια).
  • Μόλις έχει δέσει το σιρόπι προσθέτουμε ξανά τα κεράσια τα αμύγδαλα ,για αυτούς που τους αρέσουν, και το χυμό του λεμονιού. Μόλις πάρει μια δυνατή βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα για την επόμενη μισή ώρα περιοδικά .Αυτό το κάνουμε για να ρουφήξουν τα κεράσια μέσατο σιρόπι και να φουσκώσουν.

Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 63761
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 26-07-2010 21:17
 
Τα πετροκέρασα ήδη έχουν τελειώσει, υπάρχουν στο τέλος Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/09/10 )