Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζάνες παστές (γκαβόψαρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 09/06/08
Υλικά
  • 2 κιλά μελιτζάνες μακριές
  • 100 γρ σπόροι σιναπιού
  • Αλάτι χοντρό περίπου 250 γρ.

img_5884_400

Διαδικασία

  • Πλένουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε σε δυο μεριές, αλατίζουμε τις σχισμές και τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό 4-5 λεπτά.Τις αφήνουμε να στραγγίσουν τα νερά τους μια μέρα.
  • Παίρνουμε ένα γυάλινο δοχείο και το γεμίζουμε με μια στρώση μελιτζάνες,σινάπι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τοποθετηθούν όλες οι μελιτζάνες.Έπειτα γεμίζουμε το δοχείο με γάρο, μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες.
  • Ο γάρος γίνεται με 4 κιλά νερό και αλάτι.Για να δοκιμάσουμε τη σωστή πυκνότητα σε αλάτι, βάζουμε μέσα ένα αυγό. Θα πρέπει να προεξέχει ένα μέρος από τη μύτη του.
  • Κλείνουμε καλά το δοχείο και αφήνουμε τις μελιτζάνες να ωριμάσουν 2 μήνες περίπου.
  • Έπειτα τις βγάζουμε από το δοχείο, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα με το γάρο τους.

Οι παστές μελιτζάνες "Ναουσσαίικος μεζές" τρώγονται τηγανητές. Βγάζουμε από το βάζο όσες λωρίδες θέλουμε τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τηγανισμένες μοιάζουν με ψαράκια εξ ου και το όνομα.

Σερβίρονται στις νηστείες, συχνά με ταλατόρι, είδος σκορδαλιάς ψωμιού.

Το σινάπι τους δίνει την ιδιαίτερη γεύση τους.

Είναι εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο,ουζάκι ή μια παραδοσιακή ρετσίνα

Πηγή" Γαστρονόμος "


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11452
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-06-2008 10:30
 
Θα τις κάνω σήμερα κιόλας!!
 
al1975
2. 11-06-2008 08:43
 
Τις έκανα χθες και περιμένω με αγωνία να περάσουν 2 μήνες για να τις απολαύσω. 
Εκανα διπλή δόση και άμα βγουν καλές που είμα σίγουρη πως θα βγουν θα τις ξανακάνω.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )