Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φασολάκια γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 10/06/08
img_8746_400
Υλικά
  • 1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια η τσαουλιά (ανάλογα τις προτιμήσεις σας).
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 - 3σκελιδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4- 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά
  • Στραγγίζουμε και βάζουμε τα φασολάκια σε γιουβέτσι που σκεπάζει (ή σε πυρέξ). Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.Αλατίζουμε το φαγητό μας κι ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε τις ντομάτες , κομμένες σε ροδέλες ,από πάνω προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι το λάδι και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα φασολάκια έχουν ψηθεί και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους.

Εάν θέλουμε ξεσκεπάζουμε το γιουβέτσι μας προς το τέλος του ψησίματος.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13846
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 10-06-2008 19:01
 
Πολύ ωραία κ υγιεινή συνταγή xanthibax εγώ έτσι μαγειρεύω τις μπάμιες ;)
 
ELENIKT
2. 11-06-2008 08:28
 
Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω μια τέτοια συνταγή Ξανθή και βρήκα κάτι παρόμοιο στις σελίδες των αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, είχε ακόμη ζαμπόν, πιπεριές κόκκινες και καρότα. Το ζαμπόν δεν το έβαλα αλλά για πρώτη φορά έβαλα σε φασολάκια πιπεριές φλωρίνης και καρότα τελικά δώσαν πολύ ωραία γεύση.  
Να σαι καλά για την συνταγή :)
 
xrysa
3. 11-06-2008 08:43
 
Καλημέρα Χρύσα, αυτή είναι μια συνταγή της γιαγιάς μου απλή,με ότι είχαν οι άνθρωποι στον ορεινό κήπο τους,κι εγώ δε θα έβαζα ζαμπόν αλλά μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά τότε όμως μου πάει προς μπριάμι τουρλού.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 17/02/12 )