Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Τεχνικές arrow 20 και κάτι ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Για να καθαρίσετε
20 και κάτι ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Για να καθαρίσετε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 11/06/08
  1. imagesΞεχάσατε για λίγο το σίδερο πάνω στο ρούχο; Το κιτρίνισμα θα φύγει αν το τρίψετε ελαφρά με ένα πανάκι βουτηγμένο στο οξυζενέ.
  2. Αν έχετε σκουριασμένα κλειδιά , βάλτε τα σε ένα δοχείο λάδι και αφήστε τα για ένα 24ωρο. Έπειτα τρίψτε τα με ένα στεγνό πανί.
  3. Για να καθαρίσετε ανοιχτόχρωμα μάρμαρα προσθέστε στη σαπουνάδα λίγο οξυζενέ
  4. Οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού διατηρούνται καλύτερα σε αποστειρωμένα βαζάκια. Έτσι όταν ετοιμάζετε κάποιο γλυκό, σαπουνίστε τα βαζάκια, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα καλύψτε τα με νερό και βράστε τα για 15 λεπτά.
  5. Για να καθαρίσετε ένα ρούχο από λαδομπογιά τρίψτε το με καθαρό οινόπνευμα. Το χρώμα θα φύγει ευκολότερα αν είναι φρέσκο.
  6. Το ασετόν μπορεί να βγάλει λεκέδες λαδομπογιάς από πλακάκια ή μάρμαρα. Προσέξτε όμως να ξεβγάλετε αμέσως μετά το σημείο με αρκετό νερό.
  7. Ένα μπουκάλι αμμωνία είναι απαραίτητο. Αμμωνία αραιωμένη σε αρκετό νερό καθαρίζει λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα καθώς και λεκέδες σε καστόρινα παπούτσια. Ένα μείγμα από αλεύρι και αμμωνία μπορεί να καθαρίσει τις ταπετσαρίες τοίχου. Αφήστε για μια ώρα σε χλιαρό νερό με λίγη αμμωνία τις βρώμικες βούρτσες και τσατσάρες , θα καθαρίσουν χωρίς κόπο.
  8. Για να εξαφανιστούν τα άλατα από τις κατσαρόλες, βράστε μέσα νερό με ξύδι. Για το βραστήρα χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι.
  9. Η μυρωδιά του ψαριού ή του σκόρδου εξαφανίζεται από ένα μαχαίρι αν περάσετε τη λάμα από τη φλόγα ενός κεριού. Οι λεκέδες στα μαχαίρια, ιδίως αν είναι φρέσκοι εξαφανίζονται αν τα τρίψετε καλά μα λεμόνι.
  1. Για να καθαρίσετε το χαλάκι της εξώπορτας από τη σκόνη, σκορπίστε πάνω ψιλό αλάτι και μετά 1-2 ώρες σκουπίστε με σκληρή βούρτσα και τινάξτε καλά. Μαζί με το αλάτι θα φύγει η σκόνη και τα χρώματα θα ζωντανέψουν.
  2. Για να κάνετε τα ασημένια σκεύη να αστράφτουν, ανακατέψτε ένα κουταλάκι της σούπας θρυμματισμένη κιμωλία με δυο κουταλιές καθαρό οινόπνευμα. Περάστε τα με το μείγμα και μετά ξεβγάλετε.
  3. Για να αποκτήσουν ξανά λάμψη τα ασημένια κοσμήματα σας, βάλτε τα σε οινόπνευμα για 12 ώρες. Έπειτα καθαρίστε και σκουπίστε τα. Μπορείτε επίσης να τα τρίψετε καλά με μαγειρική σόδα ή στάχτη από το τζάκι. Καλό είναι να τα φυλάτε μέσα σε πριονίδι.
  4. Η έντονη μυρωδιά που έχει μείνει από την προηγούμενη χρήση σε ένα δοχείο θα εξαφανιστεί αν ανάψετε για 1-2 δευτερόλεπτα μέσα του ένα σπίρτο.
  5. Οι λεκέδες από καφέ σε συνθετικά υφάσματα, μπορούν να καθαριστούν με το εξής μείγμα: μια κουταλιά της σούπας οινόπνευμα σε πέντε κουταλιές νερό. Έπειτα, ξεπλύνετε το με νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει αμμωνία
  6. Αν έχετε ψάθινες πολυθρόνες και καρέκλες, καθαρίστε τις τρίβοντάς τες με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει αλάτι. Θα αποκτήσουν ξανά το ζωηρό τους χρώμα.
  7. Λεκέδες από νερό πού έχουν στεγνώσει στα ξύλινα έπιπλά σας μπορούν να αφαιρεθούν αν τους πασπαλίσετε μια στάχτη και τους τρίψετε με φελλό ή αν χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από οδοντόκρεμα και μαγειρική σόδα.
  8. Για να κάνετε την κουρτίνα ου μπάνιου σαν καινούργια, βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη. Το πρωί θα έχει φύγει κάθε ίχνος μούχλας.
  9. Λίγο αλατόνερο μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε έναν λεκέ που έγινε από κακάο σε κάποιο χρωματιστό ύφασμα.
  10. Για να αφαιρέσετε λεκέ από μακιγιάζ, π. χ. κραγιόν η μεικάπ, τρίψτε τον απαλά με υγρό απορρυπαντικό, πλύνετε το ύφασμα αμέσως στη μέγιστη θερμοκρασία που επιτρέπει η ετικέτα του ρούχου. Αν ο λεκές παραμένει τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή μέσα σε υδατικό διάλυμα αμμωνίας για 3-5 λεπτά και αμέσως μετά πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό.
  11. Κάποιος έγραψε στο χαλί με μελάνι. Χρησιμοποιήστε καθαρό οινόπνευμα και τρίψετε με απορροφητικό πανί. Αν όμως ο λεκέ επιμένει, απευθυνθείτε σε ταπητοκαθαριστήριο.
  12. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της χλωρίνης από τα ρούχα βάλτε στο τελευταίο ξέβγαλμα μια κουταλιά οξυζενέ για κάθε λίτρο νερού.
  13. Για να καθαρίσετε τον πάτο της κατσαρόλας από κολλημένο καμμένο φαγητό βάλτε μέσα νερό με λίγη χλωρίνη σκεπάστε την κι αφήστε να βράσει για δέκα λεπτά περίπου. Για κάθε λίτρο νερού αναλογούν 4 κουταλιές χλωρίνη.
  14. Για να καθαρίσετε από τον τοίχο μικρούς λεκέδες από μούχλα,σκουπίστε τους πρώτα με ένα καθαρό πανί, μετά περάστε τους με ένα υγρό πανί με χλωρίνη και μετά σκουπίστε τους με ένα στεγνό
  15. Όταν η χρυσή κορνίζα ενός κάδρου έχει θαμπώσει από τη σκόνη για να της δώσετε ξανά τη λάμψη της, χτυπήστε σε σφιχτή μαρέγκα 1 ασπράδι αυγού προσθέστε 1 κουταλάκι χλωρίνη και περάστε το μείγμα με ένα πινελάκι στην κορνίζα. Σκουπίστε τη και γυαλίστε την με ένα πανί από μετάξι.

Ελπίζω ότι κάποια ιδέα απ αυτές θα σας φανεί χρήσιμη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 60319
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 12-06-2008 13:28
 
Τέτοιες συμβουλές είναι πάντα χρήσιμες :)  
Ευχαριστούμε Ξανθή.
 
xrysa
2. 13-06-2008 22:04
 
Ωραίες συμβουλές Ξανθή. Θα δοκιμάσω κάποιες από αυτές.
 
sgr
3. 14-07-2008 00:54
 
πολυ χρησιμα ολα αυτα
 
sklabos0
4. 15-07-2008 00:58
 
χρησιμες οι συμβουλες σου Ξανθη, θα ηθελα κι,αλλη μια αν γνωριζεις πως μπορω να εξολοθρεψω εντομα απο το ντουλαπι τροφιμων;  
τα εβγαλα ολα, πεταξα σχεδον τα μισα, επλυνα με απορυπαντικο, τ,αφησα ολη νυχτα αδειο, εβαλα την αλλη μερα τα τροφιμα, και την επομενη παλυ μαμουνια!! ξερεις καμια λυση;;; 
:eek :eek :? :? :? :? :?
 
soulapapaf
5. 15-07-2008 14:59
 
Υπάρχει ένα gel το οποίο λέγεται Faslane gel 2% και μπορείτε να βρείτε στην Ευριπίδου λίγο πιο πριν από την οδό Αθηνάς στο δεξί σας χέρι ανεβαίνοντας προς Αθηνάς ακριβώς δίπλα από το ΜΠΑΧΑΡ. 
Από αυτό βάζεις σε όλα τα ντουλάπια, σε δυο τρία σημεία, πολύ λίγο όσο το μέγεθος φακής. Μ αυτό εξαφανίζονται όλες οι μικρές κατσαρίδες και τα μικρά έντομα. Καλή επιτυχία.
 
xanthibax
6. 25-07-2008 02:21
 
σ,ευχαριστω πολυ Ξανθη εισαι θησαυρος!!! 
θα το προμηθευτω αυριο κιολας
 
soulapapaf
7. 17-10-2008 12:48
 
Το πουρί από τον πάτο της λεκάνης στην τουαλέτα καθαρίζει τελείως εαν αδειάσουμε μεσα στην λεκανη ένα φακελάκι κιτρικό οξύ.(λεγεται και ξυνό). 
Καλό είναι αυτο να κάνουμε βράδυ πριν κοιμήθούμε, ωστε να μην χρησημοποιηθει η τουαλέτα ολη τη νύχτα. 
το πρωί απλα τρίβουμε με το βουρτσάκι του πιγκάλ.
 
Antigonie
8. 29-07-2014 11:16
 
Πολύ καλό ευχαριστώ :)
 
MikyRoss

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 )