Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουσταλευριά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Line   
Πέμπτη, 12/06/08
ΥΛΙΚΑ
  • 2 ποτήρια μούστο - 1/2 ποτήρι αλεύρι ( ή 8 ποτήρια μούστο - 2 ποτήρια αλεύρι)
  • καρύδια χοντροκομμένα - σησάμι - κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον μούστο στην κατσαρόλα και το αλεύρι σε ένα μπολάκι.Ρίχνουμε λίγο λίγο μούστο στο αλεύρι και το ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην έχει βόλους και στην συνέχεια πριν ζεσταθεί ο μούστος στην κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Όταν δέσει ρίχνουμε τα καρύδια και είναι έτοιμη.

Την μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε από πάνω σησάμι και κανέλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7266
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 12-06-2008 21:58
 
Ευχαριστούμε Line. Αγαπημένο γλυκάκι και ειδικά με τα καρυδια. Να ρωτήσω, όμως, απο που αγοράζουμε το μούστο? Δεν ξέρω κατι σχετικά.
 
rena
2. 12-06-2008 22:13
 
Ρένα μου σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου όντως είναι αγαπημένο γλύκισμα. Τώρα τι να σου πω για το που θα βρεις μούστο, εγώ μένω στα Χανιά και τον βρίσκω στα μαγαζιά που πουλάνε το κρασί.Τώρα εσύ δεν ξέρω πού μένεις και δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό.Αν υπάρχει όμως στην περιοχή σου μαγαζί με κρητικά προϊόντα ρώτησε εκεί.
 
Line
3. 12-06-2008 22:17
 
Αγαπητή Ρένα τέτοια εποχή μούστος δεν υπάρχει, εκτός αν έχεις κρατήσει στο ψυγείο σου από το φθινόπωρο αλλά και πάλι θέλει ειδική επεξεργασία να μείνει τόσο καιρό.Υπάρχει βέβαια η εκδοχή να αραιώσεις πετιμέζι και να φτιάξεις μουσταλευριά.Άλλο πράγμα όμως.Γιαυτό περίμενε το φθινόπωρο να τρυγήσουμε τα σταφύλια και τα λέμε.
 
xanthibax
4. 12-06-2008 23:25
 
Ξανθή μου το ξέρω ότι τώρα δε βρίσκεται, αλλά ούτε το φθινόπωρο έχω καταφέρει να βρω, γι αυτό και ρώτησα, αν πωλείται σε συγκεκριμενα καταστηματα. Line μου θα ψάξω στα κρητικα. Ευχαριστώ...Πειραιά μένω.
 
rena
5. 13-06-2008 11:35
 
Έχω στο ψυγείο μου, μια και τον φτιάχνω μόνη μου, λόγω αμπελοκαλλιέργειας. Στα μαγαζιά υποθέτω σε παραδοσιακά προϊόντα ίσως βρεις, rena...
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )