Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Χοιρινές μπριζόλες με κριθαράκι στην κατσαρόλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 15/06/08
100_0693_400

Φαγητό που το ετοίμασα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Απλά έτυχε και πέτυχε. Σχεδίαζα να κάνω κάτι με φιλέτο κοτόπουλο αλλά ξεπάγωσα λάθος κρέας. Μια χαρά όμως έγινε.

Υλικά
  • 3 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 πακέτο κριθαράκι
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1/2 κ.γ. σουμάκ
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
100_0685_400
Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την μπριζόλα να σωταριστεί ελαφρά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με τη σόγια και προσθέτουμε τα καρυκεύματα.

100_0688_400

Ρίχνουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό (καλύτερα θα ήταν αν είχα ζωμό) και αφήνουμε το κρέας να βράσει. Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τσιμπιέται, προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό ή ζωμό και ρίχνουμε το κριθαράκι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα νεράκι). Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κριθαράκι να φουσκώσει.

Καλή σας όρεξη!

100_0689_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 36969
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 16-06-2008 11:45
 
Καταπληκτικό φαγάκι.Και όπως το βλέπω και στην φωτογραφία είναι σαν να μου έρχετε η μυρωδιά στην μύτη .Εμένα βέβαια που μου αρέσουν πολύ τα καυτερά θα έβαζα και μία καυτερή πιπερίτσα μέσα.
 
Line
2. 16-06-2008 15:26
 
Mary,το φαγητό σου δείχνει τέλειο!! Το κριθαράκι σαν ζυμαρικό είναι η αδυναμία μου..Και ένα μυστικό για τα ζυμαρικά που βράζουν μέσα σε σάλτσα.Βράστε τα για 3 μόνον λεπτά σε μπόλικο νερό που κοχλάζει, σουρώστε και αμέσως στην σάλτσα. 
Έτσι φεύγει το πολύ άμυλο, δεν κολλάνε και ειδικά στο φούρνο δεν γίνονται μια λασπωμένη μάζα εάν δεν υπολογίσουμε ακριβώς την αναλογία υγρού-ζυμαρικού :roll :roll
 
YANNA
3. 13-10-2012 15:10
 
Το φαγητο τελειο Mary,μολις τωρα το δοκιμασα, μονο που δεν ειχα τζιντζερ.φανταστικο εγινε αγαπημενο.Και Yanna εκανα αυτο με το κριθαρακι τελικα παιζει αυτο που λες.
 
kostasmpakoulis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )