Το πράσο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην κοτόπιτα αυτή. Το γλυκίζει χωρίς να χάνεται η γεύση του κοτόπουλου.
Υλικά - 2 στήθη κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 4 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
- αλάτι, πιπέρι
| | Εκτέλεση Βράζουμε το κοτόπουλο σε σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά για να μη σβωλιάσει. | |
Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε στα 3. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνα. Αλείφουμε το κάθε τρίγωνο με λίγο βούτυρο και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Γίνονται περίπου 30-35 κομμάτια.
| |
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 21839 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |