Σελίδα 2 από 2 Υλικά
- 1 κιλό βερίκοκα μετρίου μεγέθους (ποικιλίας μπεμπέκου) αγουρωπά
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- Το χυμό από ένα λεμόνι
- Ασβεστόνερο. (2 κουταλιές ασβέστη σε 2 κιλά νερό)
| |
Διαδικασία - Πλένουμε τα βερίκοκα καλά και αφαιρούμε το κουκούτσι .Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μεγάλο καρφί ή ένα λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες. Σπρώχνουμε το κουκούτσι από τη μεριά του κοτσανιού προσεκτικά χωρίς να τραυματίζουμε το φρούτο (είναι εύκολο).
- Ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα με λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
Βλέπετε πως γίνεται στο παρακάτω βίντεο. - Σε μια λεκάνη βάζουμε το ασβεστόνερο και τοποθετούμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για μια ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα την ωρίμανση των φρούτων.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μια πετσέτα.
- Αν θέλετε βάλτε στη θέση του κουκουτσιού ένα ελαφρά καβουρντισμένο αμύγδαλο.
- Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
- Αφήνουμε για μια νύχτα. Τα βερίκοκα θα βγάλουν όλο το ζουμί τους .
- Την επομένη δένουμε το σιρόπι και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
«Προσοχή τα βερίκοκα δεν πρέπει να βράσουν πολύ κι αυτό εξαρτάται από την ωριμότητα τους .Αν είναι πολύ αγουρωπά θέλουν πιο πολύ βράσιμο .Διαφορετικά πρέπει να τα βγάλουμε από την κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του δεσίματος του σιροπιού και να τα προσθέσουμε στο τέλος όπως στο γλυκό κεράσι.»
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 51095 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|