Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τάρτα λαχανικών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τρίτη, 24/06/08
Υλικά :
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή 250 γρ. σπιτική σφολιάτα
  • 4 αυγα
  • 4 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 1 μεγάλη πατατα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 1 κουπα παρμεζάνα
  • μια καλή χερια δυόσμο
  • λίγο άνιθο
  • κρασί
  • βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πρασο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση :
  • Σε λίγο λάδι σωτάρουμε τα κρεμμυδια και το πράσο ψιλοκομμένα.
  • Ρίχνουμε τις πατατες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σωταρουμε καλά να ψηθουν.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να σωθουν τα υγρά.
  • Αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε τον άνιθο και τον δυόσμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την μοτσαρέλα τριμμένη , την μισή παρμεζάνα και τα αυγα ελαφρα χτυπημένα.
  • Στρωνουμε την σφολιάτα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι.
  • Ρίχνουμε την γέμιση και απο πάνω την υπολοιπη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο σους 180-200 βαθμους  περίπου 45 λεπτά μεχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά απο κάτω.Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα με γιαουρτάκι με μυρωδικά απο δίπλα.
Την τάρτα αυτή την έκανα το Σάββατο και την συνταγή την είχα βρει στον Γαστρονόμο.
Στον φούρνο που την έψησα την έβαλα τελευταία σχάρα απο το τέλος για να ψηθεί η βάση και μου πήρε περίπου 1 ώρα.Εβαλα 4 στρογγυλά κολοκυθάκια και επειδή το μείγμα μου φαινόταν στεγνό έβαλα στην γέμιση και 1 φλυτζανάκι καφε γάλα εβαπορέ.
Το ταψάκι μου ήταν 20άρι.
Είναι πάρα πολύ νόστιμη σας την συνιστώ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8347
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 24-06-2008 15:05
 
Eίμαι σίγουρη ότι είναι σούπερ Αγγελική μου.
 
sgr
2. 24-06-2008 20:43
 
Πεντανόστιμη μου φαίνεται. Θα μου πήγαινε και με ανθότυρο. Κόβεται εύκολα άραγε?
 
Ranja
3. 25-06-2008 08:56
 
Kόβεται πανεύκολα άμα την αφήσουμε να χλιαρύνει αρκετά.Εγω για το πάρτυ την έκοψα σε πολύ πολύ λεπτές φέτες και βγήκαν πάρα πολύ καλές.Όσο για το ανθότυρο νομίζω πως θα είναι μια χαρά διότι είναι φρέσκο τυρί σαν την μοτσαρέλα και η τάρτα έχει και 4 αυγά που κάνουν την γέμιση πολύ συνεκτική.
 
al1975
4. 25-06-2008 09:15
 
Μπράβο σου!Χαίρομαι που πέτυχε γιατί καμιά φορά στα περιοδικά έχει και λάθη.Βεβαίως με τις ικανότητές σου θα τα διόρθωνες αλλά κι ο κοπος σου να μη πηγαίνει χαμένος.
 
Nena
5. 26-06-2008 17:28
 
H αλήθεια ειναι πως αυτή η τάρτα είναι πανεύκολη και με απλά υλικά και δεν είχα πολλά περιθώρια αποτυχίας. 
Το μόνο που με προβλημάτισε όταν την έφτιαχνα ήταν πως δεν είχα χρόνο να κάνω σφολιάτα και πήρα μια ετοιμη σφολιάτα ψυγείου και όχι κατάψυξης η οποία ήταν τόσο φρέσκια που τρόμαξα να την απλώσω στο ταψάκι, χυνόταν σαν γιαούρτι.Μόλις μπόρεσα να την σουλουπώσω μπήκε βουρ το ταψάκι στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η σφολιάτα.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )