Υλικά :
- 1 φύλλο σφολιάτας ή 250 γρ. σπιτική σφολιάτα
- 4 αυγα
- 4 κολοκυθάκια μεγάλα
- 1 μεγάλη πατατα
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
- 1 κουπα παρμεζάνα
- μια καλή χερια δυόσμο
- λίγο άνιθο
- κρασί
- βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πρασο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση :
- Σε λίγο λάδι σωτάρουμε τα κρεμμυδια και το πράσο ψιλοκομμένα.
- Ρίχνουμε τις πατατες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σωταρουμε καλά να ψηθουν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να σωθουν τα υγρά.
- Αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε τον άνιθο και τον δυόσμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την μοτσαρέλα τριμμένη , την μισή παρμεζάνα και τα αυγα ελαφρα χτυπημένα.
- Στρωνουμε την σφολιάτα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ρίχνουμε την γέμιση και απο πάνω την υπολοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο σους 180-200 βαθμους περίπου 45 λεπτά μεχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά απο κάτω.Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα με γιαουρτάκι με μυρωδικά απο δίπλα.
Την τάρτα αυτή την έκανα το Σάββατο και την συνταγή την είχα βρει στον Γαστρονόμο. Στον φούρνο που την έψησα την έβαλα τελευταία σχάρα απο το τέλος για να ψηθεί η βάση και μου πήρε περίπου 1 ώρα.Εβαλα 4 στρογγυλά κολοκυθάκια και επειδή το μείγμα μου φαινόταν στεγνό έβαλα στην γέμιση και 1 φλυτζανάκι καφε γάλα εβαπορέ. Το ταψάκι μου ήταν 20άρι. Είναι πάρα πολύ νόστιμη σας την συνιστώ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10052 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |