Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Γαύρος τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα
Γαύρος τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τετάρτη, 25/06/08
Ενας γρήγορος και νόστιμος ουζομεζές για το καλοκαίρι που υπάρχει άφθονος φρέσκος γαύρος.
Υλικά:
  • 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος και ξεκοκαλισμένος
  • ανάλογα αμπελόφυλλα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνιθος
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπώλ ανακατεύουμε προσεκτικά τα φιλέτα του γαύρου με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι
και το μισό άνιθο ψιλοκομμένο. Τυλίγουμε τα φιλετάκια του ψαριού ανά δύο σε κάθε αμπελόφυλλο σε ρολλάκι και τα βάζουμε σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τελειώσουν όλα τα υλικά μας ρίχνουμε το υπόλοιπ λάδι, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο λίγο αλάτι και πιπέρι, και 3/4 ποτηριού του κρασιού νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά το φύλλο και να έχει μείνει μόνο με το λάδι του, για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Είναι πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή για μπύρα..Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον γαύρο με σαρδέλλες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9422
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 25-06-2008 11:47
 
Μπράβο Γιάννα , το έχω διαβάσει αλλά ήθελα τη γνώμη κάποιου που το έφτιαξε!! πολύ ωραίος μεζές.
 
xanthibax
2. 25-06-2008 13:25
 
Ξανθή να το φτιάξεις, αυτή είναι μια συνταγή πολύ παλιά, τώρα κάπου την έχω δεί με λιαστές ντομάτες και κομμάτια λεμονιού στο ταψί,εγώ όμως υποστηρίζω την παραδοσιακή εκδοχή της.Καί επειδή ξέχασα να αναφέρω ότι τα κρεμμυδάκια τα ρίχνω στο τέλος μαζί με τον άνιθο και το λεμόνι, το συμπληρώνω εδώ...Έ!! μεγάλη γυναίκα είμαι..ξεχνάω!! :x :x :x
 
YANNA
3. 25-06-2008 14:55
 
Ωραίο ουζομεζεδάκι!! Μπράβο!
 
vago
4. 29-06-2008 00:58
 
Γιάννα, σήμερα είχα κάποιους φίλους κοντά μου και είπα να τους περιποιηθώ, έφτιαξα λοιπόν το γαύρο, άρεσε πάρα πολύ είναι τελικά ένας πολύ ωραίος ουζομεζές
 
xanthibax
5. 29-06-2008 11:36
 
Τους δοκίμασα από τα χέρια της xanthibax & ήταν super! Για ουζάκι και τσιπουράκι είναι ό,τι πρέπει! :zzz :zzz
 
Ranja
6. 11-10-2008 15:40
 
H xanthibax επανέλαβε με απόλυτη επιτυχία τη συνταγή!! καταπληκτική γεύση τόσο για μεζέ όσο και για κυρίως πιάτο. :)
 
Scoogy

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )