Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού
Τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τετάρτη, 25/06/08

Η ιδέα του γλυκού είναι από τις σελίδα των μπισκότων Παπαδοπούλου.

Υλικά

για την τάρτα

  • 400γρ τριμένο μπισκότο
  • 160 γρ βούτυρο

για την κρέμα γιαουρτιού

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
  • 50 γρ κόρν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας)
  • 250 γρ γάλα (1 φλυτζάνα)
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμένο μπισκότο. Στρώνουμε το μίγμα μας καλά σε ένα πυρέξ ή μια ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Μόλις κρυώσει λίγο την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω οποιοδήποτε σιρόπι ή μαρμελάδα και τριμένο μπισκότο για να την γαρνίρουμε.

Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα digestive με σοκολάτα.
Μπορείτε επίσης να το γαρνίρεται με λιωμένη κουβερτούρα αν σας αρέσει η σοκολάτα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15672
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 01-07-2008 12:42
 
Χρύσα μου, εκανα χτες το γλυκακι σου, σε γενικες γραμμες βγηκε καλο, μονο που η κρεμα γιαουρτιου μου φανηκε ξινη...λεω την επομενη φορα να χρησιμοποιησω ενα γιαουρτι μονο και να το αναμιξω με κρεμα βανιλια.. οταν το ξανακανω θα σου πω.. αν παλι εχεις καμμια καλη ιδεα για να μη βγαινει τοσο ξινο, μου λες.. ευχαριστω/betty
 
betty
2. 01-07-2008 13:05
 
Betty ίσως επειδή έβαλα αρκετή μαρμελάδα από πάνω εγώ δεν κατάλαβα να είναι ξινή η κρέμα, ίσως να χρειαζόταν πιο πολύ ζάχαρη. Δεν ξέρω τι γιαούρτι χρησιμοποίησες συνήθως αυτά που έχουν λιγότερα λιπαρά δίνουν άλλη γεύση. Την συνταγή για την κρέμα την βρήκα στην σελίδα των μπισκότων παπαδοπούλου και την έφτιαξα όπως ακριβώς έλεγε.Το έχω κάνει δυο φορές με τον ίδιο τρόπο. Η ιδέα σου για να την αναμίξεις με κρέμα βανίλια δεν είναι άσχημη σίγουρα θα βγεί πιο γλυκό. Αν το δοκιμάσεις πές μας το αποτέλεσμα. :)
 
xrysa
3. 01-07-2008 15:05
 
Χρύσα, έβαλα τοταλ 2% λιπαρα.. οποτε ισως γι αυτο να βγηκε ετσι.. θα το δοκιμασω ξανα με κανονικο γιαουρτι και θα σου πω...ευχαριστω/φιλια
 
betty

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/03/10 )