Έχει υποβληθεί από xrysa
|
Πέμπτη, 26/06/08 |
Σελίδα 1 από 2 Την ιδέα γι αυτή την πίτα την πήρα από ένα βιβλιαράκι που ήταν μαζί με περιοδικό τηλεόρασης αλλά της έκανα κάποιες αλλαγές.
Υλικά
για το φύλλο- 1 ποτήρι σόδα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ αλάτι
- αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει (περίπου 1/2 κιλό)
για την γέμιση
- 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα τριμένη
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- 1 φλυτζάνα διάφορα τυριά
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το αυγό με το λάδι, προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Οταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρεδάκια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγη ώρα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι τριμμένο, προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε όπως τον κιμά για τα μακαρόνια. Βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Επίσης βάζουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν. Οταν μείνει το μίγμα χωρίς υγρό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε για 1 με 2' και σβήνουμε την φωτιά.Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρεις μπάλες και ανοίγουμε 3 φύλλα.Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο και από πάνω βάζουμε την μισή γέμιση, από πάνω ρίχνουμε τα μισά τυριά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω τα τυριά.Προσθέτουμε και το τελευταίο φύλλο χαράζουμε ελαφρά την πίτα μας, την αλλείφουμε με λίγο λάδι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45' περίπου.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14543 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/06/08 )
|