Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτα Καλοκαιρινή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Πέμπτη, 26/06/08
Ευρετήριο άρθρου
Πίτα Καλοκαιρινή
Σελίδα 2
Την ιδέα γι αυτή την πίτα την πήρα από ένα βιβλιαράκι που ήταν μαζί με περιοδικό τηλεόρασης αλλά της έκανα κάποιες αλλαγές.
Υλικά
για το φύλλο
  • 1 ποτήρι σόδα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει (περίπου 1/2 κιλό)
για την γέμιση
  • 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα τριμένη
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 φλυτζάνα διάφορα τυριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το αυγό με το λάδι, προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Οταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρεδάκια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγη ώρα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι τριμμένο, προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε όπως τον κιμά για τα μακαρόνια. Βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Επίσης βάζουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν. Οταν μείνει το μίγμα χωρίς υγρό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε για 1 με 2' και σβήνουμε την φωτιά.Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρεις μπάλες και ανοίγουμε 3 φύλλα.Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο και από πάνω βάζουμε την μισή γέμιση, από πάνω ρίχνουμε τα μισά τυριά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω τα τυριά.Προσθέτουμε και το τελευταίο φύλλο χαράζουμε ελαφρά την πίτα μας, την αλλείφουμε με λίγο λάδι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45' περίπου.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14549
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 01-07-2008 16:03
 
Χρύσα χτές έφτιαξα την πίτα σου,άνοιξα πολύ λεπτά φύλλα (όχι εγώ, το μηχάνημα της Κenwood να είναι καλά) :x έβαλα και κρέμες, τυριά... όλες τις αμαρτίες δηλαδή και έγινε μια πίτα τέλεια!!!Και δεν ήταν και καθόλου βαριά, μια χαρά ήταν :zzz Μπήκε ήδη στις αγαπημένες μου συνταγές :zzz :zzz
 
YANNA
17. 01-07-2008 18:00
 
Χαίρομαι που σου άρεσε Yanna και εμένα η αγαπημένη μου πίτα έχει γίνει :)
 
xrysa
18. 07-07-2008 16:19
 
Χρύσα τις μελιτζάνες τις σωτάρουμε και τις ενσωματώνουμε στο τέλος στη γέμιση; Μπορείς να το διευκρινήσεις σε παρακαλώ;
 
Sophia
19. 07-07-2008 17:48
 
Sophia τώρα πρόσεξα ότι δεν ανάφερα πότε βάζεις τις μελιτζάνες :) Αφού σωταριστεί ο κιμάς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (πιπεριές, μανιτάρια και ντομάτα )βάζεις και τις μελιτζάνες δεν χρειάζεται να τις κάνεις ξεχωριστά.
 
xrysa
20. 08-07-2008 16:39
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα την κάνω σύντομα.
 
Sophia
21. 23-07-2008 16:55
 
Χρύσα σήμερα έκανα την πίτα σου και πραγματικά ήταν πολύ καλή. Τό μόνο λάθος ήταν που μου βγήκε λίγο λαδερή και την έκανε βαριά.
 
voula
22. 23-07-2008 17:58
 
Εγώ Βούλα δεν βάζω πάνω από 3-4 κ.σ λάδι όταν τσιγαρίζω τον κιμά, βέβαια παρέλειψα απ΄ότι είδα να το γράψω. Μήπως έβαλες περισσότερο ? γιατί δεν έχε άλλο λάδι η πίτα.Και στο τέλος που την λαδώνω πάλι βάζω λίγο ίσα να "βραχεί" το φύλλο γιατί δεν μου αρέσουν οι πίτες να ναι λαδερές.
 
xrysa
23. 23-07-2008 18:28
 
Ναι έβαλα αρκετά παραπάνω. ήταν δικό μου το λάθος γιατί σαν γεύση ήταν πολύ καλή.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/06/08 )