Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Γίγαντες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο
Γίγαντες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από Mary   
Παρασκευή, 27/06/08
100_0712_400

Μια παραλλαγή του κλασσικού φαγητού που γίνεται πολύ νόστιμο με το λουκάνικο.

Υλικά
  • 1/2 κιλό γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • 500 γρ. ντομάτα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

100_0708_400Βάζετε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τους βράζετε για 1 ώρα. Μόλις δείτε ότι έχουν μαλακώσει, σουρώνεται το καυτό νερό και γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο και τους αφήνετε να σκάσουν (περίπου 1/2 ώρα).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα, το λουκάνικο, το μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Σουρώνετε τους γίγαντες και τους απλώνετε στο ταψί. Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Τους ψήνετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 51955
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 27-06-2008 07:58
 
Καλό! Οι γίγαντες έτσι κι αλλιώς είναι ωραίοι,τα λουκάνικα άλλο τόσο, υποθέτω πως το χειμώνα θα μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Νασαι καλά Μαίρη μου, γεμίσαμε χρώμα κι αρώματα.
 
Nena
2. 27-06-2008 09:04
 
Και μια λιγούρα μ'έπιασε τώρα! Και με τσίπουρο ταιριάζει μια χαρά το φαγητάκι αυτό (είμαι από... βουνί, τι να κάνω, το τσίπουρο το ταιριάζω με οτιδήποτε πικάντικο!) Μπαίνει στο πρόγραμμα οπωσδήποτε :grin
 
Ranja
3. 27-06-2008 09:30
 
Εγώ αντί για λουκάνικο βάζω σουτζούκι και παστουρμά και είναι πεντανόστιμη. Αλλά αν δεν έχω από αυτά βάζω χωριάτικο λουκάνικο και είναι εξίσου ωραίοι.
 
Line
4. 27-06-2008 10:26
 
Και ξυπνάς ένα πρωί και σκέφτεσαι: Τι να φτιάξω σήμερα, που να μην είναι πάλι κρέας? Να φτιάξω ένα όσπριο. Κι έρχεται η Μαίρη με τις εμπνεύσεις της και σε κολάζει!!! Με τέτοιες φωτό ειδικά, το βάζεις το λουκανικάκι ή δεν το βάζεις?  
Το βάζεις, το βάζεις.....
 
IRINI
5. 27-06-2008 13:21
 
ακριβως ετσι κανω και εγω τους γιγαντες μονο που προσθετω και λιγη κανελλιτσα ως γνωστον... :grin παντα βαζω μεσα και το κρεατικο ποτε λουκανικο και ποτε τσιγαριδα μπραβο μαιρη!!!
 
margarita79
6. 18-12-2009 16:53
 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ, ΑΝ Κ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ FAN ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!
 
MATINAKI
7. 20-01-2010 17:24
 
ΚΑΛΑ Ε SUPER ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΦΑΓΑΝ :) :roll
 
MARIKA45
8. 30-04-2010 00:02
 
Η συνταγή ειναι πολυ ωραία.Αν θελετε μπορειται την ώρα που βράζετε τους γίγαντες να ριξετε μεσα το λουκάνικο για ενα εικοσαλεπτο.(εγω βάζω κ λίγο μπέικον για εξτρα γεύση).Οι γίγαντες απορροφουν τη γεύση και τα αρωματα απο τα αλλαντικα και γίνονται αλλο πραμα...
 
kon3stam
9. 11-05-2013 20:39
 
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Μαίρη αλλά ξέχασες να αναφέρεις το λουκάνικο στα υλικά!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/12/09 )