Πατάτες φούρνου (με μπύρα και μπέϊκον) |
|
Έχει υποβληθεί από YANNA
|
Κυριακή, 29/06/08 |
Αυτές τις πατάτες έμαθα να τις φτιάχνω, από μια εξαιρετική μαγείρισσα, την κυρία Σοφία. Ταιριάζουν πολύ με ψητά κρέατα, και είναι ιδανικές για μπουφέ. Τα υλικά είναι για ένα μεγάλο πυρέξ.
ΥΛΙΚΑ:
- 6 μεγάλες πατάτες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 πακέτο μπέϊκον
- 1 κουτάκι μπύρα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Το ίδιο και τα κρεμμύδια. Σε πολύ καλά βουτυρωμένο πυρέξ, στρώνουμε τις πατάτες σε σειρές η μία να σκεπάζει ελαφρά την άλλη.Κάθε τέσσερις πατάτες βάζουμε μια ολόκληρη ροδέλα κρεμμυδιού. Αφού στρώσουμε όλο το πυρέξ, μπήγουμε κομμάτια απο μπέϊκον ανάμεσα στις πατάτες,Ρίχνουμε την μπύρα και μετά την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί είναι το μπέϊκον αλμυρό. Ψήνουμε στους 200 βαθμ. για 45 λεπτά, και μετά χαμηλώνουμε στους 170βαθ, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθούν καλά, για 30 λεπτά περίπου ακόμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 21584 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )
|