Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβυδοκεφτέδες No.01 (της Ίου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 01/07/08
Υλικά
  • ½ κιλό ρεβύθια
  • Μαϊντανός (κατά βούληση)
  • Σέλινο - Δυόσμος
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι.
  • νερο όσο παάρει
  • ελαίολαδο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν από βραδύς που λεμε 8 ώρες τουλάχιστον. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβομε στο multi.
  • Ανακατεύουμε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, από τις δύο πλευρές. ρίχνοντας μια κουταλιά της σούπας μείγματος.

Ξινοτύρι και γευστικότατο μέλι είναι δύο ντόπια προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε και να πάρετε μαζί σας φεύγοντας από την Ιο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6476
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-07-2008 18:11
 
Τα ρεβύθια δεν τα βράζουμε καθόλου μόνο με το μούλιαμα αρκεί;
 
xanthibax
2. 02-07-2008 09:23
 
Εγώ πρώτα τα βράζω τα ρεβύθια και γίνοται πιο αφράτη οι ρεβυθοκεφτέδες. ;)
 
Line
3. 02-07-2008 11:08
 
Στους ρεβυθοκεφτέδες που είναι παραδοσιακή συνταγή των νησιών των Κυκλάδων δεν βράζουμε τα ρεβύθια.Παλιά τα έλειωναν σε γουδί αφού τα μούλιαζαν. τώρα έχουμε τα moulti...Συνήθιζαν όμως όταν τους περίσευαν βρασμένα ρεβύθια να τα μετατρέπουν σε ρεβυθοκεφτέδες.Άρα μπορείτε να τους φτιάξετε και με τους δύο τρόπους :roll :roll
 
YANNA
4. 02-07-2008 12:39
 
Η κουμπάρα μας στην Πάρο τα μουλιάζει καλά, τους αφαιρει το φλούδι και τα περνάει απο το μύλο των χορταρικών. 
Η μητέρα μου τα κάνει με τα περισσεύματα της ρεβιθάδας και η αλήθεια είναι πως γίνονται πιο αφράτοι αλλα της κουμπάρας μας τους προτιμώ γιατί είναι πιο συμπαγείς.
 
al1975
5. 29-10-2008 00:17
 
xanthibax δεν έχω φτιάξει ρεβυθοκεφτέδες με βρασμένα ρεβυθια, πολύ πιθανό να γίνονται πιο αφράτοι
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 01/12/14 )