Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζελέ από χυμό φρέσκων φρούτων Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από aalexandrop   
Τετάρτη, 02/07/08
Υλικά
  • 4οο γρ. χυμός καρπουζιού ή ροδάκινου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. νερό
  • φύλλα ζελατίνας σε ανάλογη ποσότητα με το βάρος του χυμού του φρούτου
Εκτέλεση
Βράζουμε για μισό λεπτό, τη ζάχαρη με το νερό. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λειώνουμε με ελάχιστο από το χυμό του φρούτου που θα χρησιμοποιήσουμε, σε χαμηλή φωτιά. Τα αδειάζουμε στον υπόλοιπο χυμό μαζί με το σιρόπι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε φόρμες της αρεκείας μας, προσθέτοντας και κομματάκια φρέσκων φρούτων εποχής, αν επιθυμούμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8311
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-07-2008 09:33
 
Να το κάνετε είναι πάρα πολύ καλό.
 
al1975
2. 03-07-2008 11:03
 
Επειδή μου "ακούγεται" πολύ καλό να κάνω 2 ερωτησούλες; 
α/Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα ώριμα (κρίμα είναι να πετάγονται) 
β/Μπορώ να το δώσω σε παιδάκι 20 μηνών (για τη ζελατίνα έχω αμφιβολία) 
Α! και γ/ερώτηση: Μπορώ να βάλω και άλλα φρούτα (π.χ.βερύκοκα,νεκταρίνια); 
Ευχαριστώ!
 
Aithra
3. 03-07-2008 11:34
 
Δηλαδή πόσα φύλλα ζελατίνας για την συγκεκριμένη ποσότητα ?
 
ata
4. 03-07-2008 12:03
 
H Kατερίνα όταν μου είχε δώσει την συνταγή μου είχε πει πως μπορώ να την φτιάξω με διάφορα φρουτα. 
Για το αν κάνει να το δώσουμε σε παιδάκι μικρουλι όπως το δικό σου Αίθρα δεν το γνωρίζω. 
Εγω έβαλα 500 γρ καρπουζοχυμο, απο 50 γρ ζαχαρη και νερό και έβαλα 6 φύλλα ζελατίνη.Αν και με 5 θα έκανε δουλεια απλα, επειδή την έχω πατήσει με ζελε που δεν έπηξε ποτέ το φοβήθηκα και έβαλα 6.
 
al1975
5. 03-07-2008 12:23
 
Α σε ευχαριστώ πολύ Al1975...θα προμηθευτώ την ζελατίνη και θα δοκιμάσω ίσως και σήμερα το ζελέ...
 
ata

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/07/08 )