Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζελέ πεπόνι με κρέμα γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 02/07/08
Υλικά

Για το ζελέ πεπονιού

  • 600 γρ.(καθαρό βάρος) πεπόνι χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένο
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ νερό
  • 4 φύλλα ζελατίνα (20 γρ)
  • λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ μέλι
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ )

Διαδικασία

Για το ζελέ
Τοποθετούμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό. Βράζουμε σε κατσαρολάκι για 1/2 λεπτό τη ζάχαρη με το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνας, που έχουμε ήδη μαλακώσει στο κρύο νερό. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το πολτοποιημένο πεπόνι.

Ψιλοκόβουμε τη μέντα ή το δυόσμο στο μείγμα μας και το αδειάζουμε σε 10 περίπου φορμάκια της κρεμ καραμελέ μέχρι τη μέση. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθούν και ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.

Για την κρέμα γιαουρτιού
τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι πολύ καλά και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας βάζοντας τα με ένα ποτηράκι του καφέ νερό στη φωτιά. Προσοχή να μην καεί. Τα αδειάζουμε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε έπειτα την κρέμα γιαουρτιού μέσα στα φορμάκια πάνω από το ζελέ.

Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσουν. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε καυτό νερό.

Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με καρπούζι αρωματίζοντας με βασιλικό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8309
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-07-2008 14:43
 
Πολύ εύγεστη και ανάλαφρη μου ακούγεται. Θα την δοκιμάσω σύντομα. Ευχαριστούμε, xanthibax. :)
 
Pan
2. 03-07-2008 16:48
 
Σε ευχαριστώ κι εγώ ,σας χρωστάω τη φωτογραφία αλλά τεχνικοί λόγοι!!!
 
xanthibax
3. 10-07-2008 10:41
 
Να σε ρωτήσω???? 
Χθες το έφτιαξα και σήμερα το πρωί που το έβγαλα απο την φόρμα χύθηκε... 
2 ζελατίνες βάζεις στο μείγμα με το πεπόνι & 2 στο μείγμα του γιαουρτιού? 
Δεν μπορώ να καταλάβω που έκανα το λάθος... :sigh :sigh :cry :cry :cry
 
EMMANOUELA
4. 10-07-2008 11:17
 
4 ζελατίνες στο μείγμα με το πεπόνι.Ξαναδοκίμασε!!
 
xanthibax
5. 10-07-2008 11:44
 
Ευχαριστώ πολύ!!!!! 
Απο γεύση σκίζει πάντως!!!!!!!!!! :grin
 
EMMANOUELA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )