Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπιφτέκια Δανέζικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 03/07/08
img_8778_400

Αυτή είναι μια συνταγή από περιοδικό της δεκαετίας του 70 την οποία όταν εγώ μαγειρεύω τροποποιώ. Αφαιρώ το βούτυρο, φαίνεται τότε δεν είχαν χοληστερίνη ή δεν ήξεραν ή τελος πάντων η συνταγή προέρχεται από τη Δανία που δεν έχουν ελαιόλαδο!!Και βέβαια δε σοτάρω αλλά κάνω ένα γρήγορο πέρασμα από το τηγάνι.

Τα έχω δε ονομάσει μεθυσμένα μπιφτέκια λόγω της μπύρας.

Εσείς επιλέξτε ανάλογα!!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
  • 4 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ½ κιλό κιμά
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 6 μικρές πατάτες
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Μια μικρή φιάλη μπύρα
  • Φύλλο δάφνης

Διαδικασία

  • Προσθέτετε στον πουρέ το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Χτυπάτε το μείγμα και προσθέτετε τον κιμά αλάτι πιπέρι ρίγανη και ζυμώνετε το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα να σφίξει.
  • Πλάσετε το μείγμα με υγρά χέρια σε μέτρια μπιφτέκια και τα βάζετε σε λαδωμένο λαδόχαρτο η ένα λαδωμένο ταψάκι.
  • Ζεστάνετε σε τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μπιφτέκια.
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι και τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθύνουν.
  • Βάζετε σε γιουβέτσι τα κρεμμύδια και τις πατάτες εναλλάξ αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, τη μπύρα και το φύλλο δάφνης.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Βάζετε πάνω από τις πατάτες τα μπιφτέκια και αφήνετε να ψηθούν μαζί για για 20 λεπτά περίπου ώστε να ψηθούν τα μπιφτέκια
Καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 25591
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 03-07-2008 19:34
 
Πιστεύω ότι Θσ πρεπει να είναι πάρα πολύ αφράτα έτσι τα μπιφτέκια.
 
sgr
2. 03-07-2008 20:13
 
Πρωτότυπο & παίρνει σειρά! Θα έμπαινα βέβαια στον πειρασμό να βάλω μισή ποσότητα πουρέ και μισή κιμά κοτόπουλο... αν και υποθέτω ότι η αρχική ιδέα εδώ είναι να αποφύγεις το κρέας!
 
Ranja
3. 03-07-2008 22:25
 
Ράνια με κοτόπουλο δεν το έχω δοκιμάσει,όμως οι υπόλοιπες ποσότητες δεν θέλουν αλλαγή άλλωστε αν αφαιρέσεις το βούτυρο με λίγο λάδι γίνεται πολύ ωραίο και διαιτητικό!!!Η φωτογραφία περιέχει τη μισή δόση επειδή εμείς προς το παρόν είμαστε μόνο δύο. Δοκίμασε το :zzz :zzz
 
xanthibax
4. 03-07-2008 22:27
 
sgr είναι όντως αφράτα τα μπιφτέκια για πιο πολύ αφράτα, στα μπιφτέκια σας προσθέστε λίγο μπέικιν πάουντερ.
 
xanthibax
5. 26-03-2009 11:24
 
Πολυ πρωτότυπη συνταγή για μπιφτέκια, θα τη δοκιμάσω σίγουρα μια και αρέσουν τα μπιφτέκια στα παιδιά μουω και ένας λόγος παραπάνω που έχουν λιγότερο κυμά.
 
marylou
6. 15-07-2009 10:04
 
Έκανα εχθές τα μπιφτέκια και ήταν πολύ πολύ νόστιμα...πραγματικά πολύ αφράτα και εύγεστα, όπως επίσης και οι πατατούλες που είχαν πολύ ωραία γεύση από την μπύρα.
 
fairychild
7. 19-11-2009 13:13
 
Θα τα κάνω...μου άρεσαν σαν ιδέα! :x
 
linmak88
8. 21-11-2009 03:13
 
Λοιπόν εδώ και 2 εβδομάδες χρωστάω ένα σχόλιο σε αυτή την συνταγή. Τα είχα φτιάξει αυτά τα μπιφτέκια, τα φάγαμε τα ευχαριστηθήκαμε, είπα θα γράψω σχόλιο και το ξέχασα. Μέχρι σήμερα που αποφάσισα αύριο να τα ξαναφτιάξω. Πολύ οικογενειακό φαγητό Ξανθή. Από αυτά που τα φτιάχνεις και τα ξαναφτιάχνεις. :zzz
 
ekaterini
9. 15-01-2010 19:09
 
συγχαρητήρια για την όμορφη ιδέα σου. Μόνο μια απορία έχω, 1 φλ πουρε πατατας έτοιμο σπιτικό ή 1 φλ σκόνη πουρε εμπορίου? σας παρακαλώ απαντήστε μου σύντομα επειδη καίγομαι να τα δοκιμάσω. ευχαριστω.
 
ZENIA24
10. 15-01-2010 20:00
 
ZENIA24 σε ευχαριστώ πολύ κατ' αρχήν για το σχόλιο σου. 
Ο πουρές είναι αυτός σε νυφάδες του εμπορίου αν διαβάσεις σε αυτόν προσθέτουμε το γάλα κλπ. 
Καλή επιτυχία.
 
xanthibax
11. 18-04-2010 21:38
 
Με βάζετε σε πειρασμό.... Θα το δοκιμάσω!
 
Rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )