Αυτή είναι μια συνταγή από περιοδικό της δεκαετίας του 70 την οποία όταν εγώ μαγειρεύω τροποποιώ. Αφαιρώ το βούτυρο, φαίνεται τότε δεν είχαν χοληστερίνη ή δεν ήξεραν ή τελος πάντων η συνταγή προέρχεται από τη Δανία που δεν έχουν ελαιόλαδο!!Και βέβαια δε σοτάρω αλλά κάνω ένα γρήγορο πέρασμα από το τηγάνι. Τα έχω δε ονομάσει μεθυσμένα μπιφτέκια λόγω της μπύρας. Εσείς επιλέξτε ανάλογα!!
Υλικά (για 4 άτομα) - 1 φλιτζάνι τσαγιού πουρέ πατάτας
- 2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
- 4 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1 αυγό χτυπημένο
- ½ κιλό κιμά
- Αλάτι πιπέρι ρίγανη
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 6 μικρές πατάτες
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- Μια μικρή φιάλη μπύρα
- Φύλλο δάφνης
Διαδικασία - Προσθέτετε στον πουρέ το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Χτυπάτε το μείγμα και προσθέτετε τον κιμά αλάτι πιπέρι ρίγανη και ζυμώνετε το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα να σφίξει.
- Πλάσετε το μείγμα με υγρά χέρια σε μέτρια μπιφτέκια και τα βάζετε σε λαδωμένο λαδόχαρτο η ένα λαδωμένο ταψάκι.
- Ζεστάνετε σε τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μπιφτέκια.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι και τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθύνουν.
- Βάζετε σε γιουβέτσι τα κρεμμύδια και τις πατάτες εναλλάξ αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, τη μπύρα και το φύλλο δάφνης.
- Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
- Βάζετε πάνω από τις πατάτες τα μπιφτέκια και αφήνετε να ψηθούν μαζί για για 20 λεπτά περίπου ώστε να ψηθούν τα μπιφτέκια
Καλή σας όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 25591 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |