Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Γλυκά του κουταλιού "Δέσιμο σιροπιού" |
Έχει υποβληθεί από xanthibax | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Παρασκευή, 04/07/08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Πριν αρχίσετε Διαβάστε καλά Σε όλες τις περιπτώσεις που παρασκευάζουμε γλυκό κουταλιού χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα, πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα. Όταν παρασκευάζουμε γλυκό του κουταλιού δεν απομακρυνόμαστε από το χώρο εργασίας καθόλου. Ανακατεύουμε από την αρχή της διαδικασίας ,κατά διαστήματα με στεγνή ξύλινη σπάτουλα ελέγχοντας συχνά για την πυκνότητα του σιροπιού. Για να ελέγξουμε αν έχει “δέσει” το σιρόπι ακολουθούμε διάφορες διαδικασίες όπως μέτρημα χρόνου στάξιμο σε κόμπους κλπ ,όμως όλα είναι σχετικά γιατί παράγοντες όπως η περιεκτικότητα υγρών κάθε φρούτου μας κάνει να δοκιμάζουμε κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο το «δέσιμο». Το σιρόπι είναι ίσως λίγο δύσκολο στάδιο και η τέχνη του δεν διδάσκεται αλλά μαθαίνεται με πείρα. Ωστόσο κάποια κόλπα που θα αναφέρω πιο κάτω μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Επίσης τα πιο μαλακά φρούτα απαιτούν μια διαδικασία παραπάνω « μούλιασμα» σε ασβεστόνερο, κάτι που βοηθάει λίγο να σκληραίνουν και να κρατήσουν τη φόρμα τους καθώς βράζουν. Κάποια άλλα φρούτα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του δεσίματος του σιροπιού ώστε να παραμείνουν τραγανά και να μη γίνουν μαρμελάδα. Για να ελέγξουμε λοιπόν αν έχει δέσει το σιρόπι μας ακολουθούμε τα παρακάτω μαγικά και μαθαίνουμε!!!
Μπορείτε να διαλέξετε έναν ή περισσότερους τρόπους ελέγχου και έτσι θα αποκτήσετε τη δική σας εμπειρία. Γλυκά που έδεσαν πιο πολύ ίσως μετά από καιρό ζαχαρώσουν . Υπάρχει και πάλι λύση. Βάζετε το γλυκό σε κατσαρόλα προσθέτετε λίγο νερό και το ξαναβράζετε. Γλυκά που δεν έδεσαν καλά ίσως εμφανίσουν μούχλα μετά από λίγο καιρό . Αν είναι μόνο επιφανειακή αφαιρούμε τη μούχλα και βράζουμε το γλυκό ξανά να δέσει. Όπως κι αν πειραματιστείτε θα έχετε ένα γλυκό αποτέλεσμα φτιαγμένο από τα χεράκια σας!!!! Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 71401 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023