Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαύρος πανέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 06/07/08
100_0731_400

Εύκολη συνταγή που μου την έμαθε πέρσι το καλοκαίρι ένας φίλος ιταλός. Θα αρέσει κυρίως στα παιδιά γιατί είναι χωρίς κόκκαλο και ιδιαίτερα τραγανός.

Υλικά
  • 1 κιλό γαύρος
  • 1 πακέτο φρυγανιές (όχι διπλό)
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεκοκκαλίζουμε το γαύρο. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει από τα πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις φρυγανιές στο μούλτι για να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε στο τηγάνι να ζεσταθεί το λάδι φροντίζοντας τη φωτιά να είναι χαμηλή. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα του γαύρου τα βουτάμε στο αλεύρι, κατόπιν στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στο τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 17068
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 07-07-2008 10:39
 
Πραγματικά νόστιμος μου φάνηκε όταν τον δοκίμασα έτσι ο γαύρος και διαφορετικός. 
Ωραία ιδέα.
 
sgr
2. 07-07-2008 11:25
 
Yπέροχος φαίνεται!!
 
al1975
3. 07-07-2008 14:36
 
Νοστιμότατος όντως!!! Γεια στα χέρια σου!
 
vago
4. 07-07-2008 14:54
 
Μαίρη να ρωτήσω..ο συνδυασμός αυγού με ψάρι δεν πειράζει?
 
rena
5. 08-07-2008 09:32
 
Τέλειο φαίνεται το γαυράκι! 
Θα δοκιμαστεί απόψε το βράδυ :)
 
Flora
6. 08-07-2008 11:56
 
Όχι Ρένα μου δεν πειράζει. Άλλωστε πόσο αυγό νομίζεις ότι κάθεται πάνω στο ψάρι? Ελάχιστο. Πάντως εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές και ουδείς παραπονέθηκε για στομαχικά προβλήματα. Δοκίμασέ το.  
Φλο καλοφάγωτος!!
 
Mary
7. 08-07-2008 21:00
 
Ευχαριστώ Μαίρη μου. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω για τον καλό μου, εγώ δεν τρώω γαύρο. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά είναι οι γνωστές μου απορίες π.χ. γιατί λένε πειράζει το ψάρι μαζί με αυγό όταν φτιάχνουμε ψαρόσουπες αυγολέμονο κ.α. τέτοια :? :grin
 
rena
8. 05-07-2009 10:05
 
Εχθές πήρα φρέσκο γαύρο από τον ψαρά, μεγαλούτσικο, όπως μου αρέσει και θυμήθηκα τη συνταγή σου, Μαιρούλα ;) 
Έγινε για μια ακόμη φορά λουκούμι!! Φάγαμε 1 κιλό στην καθησιά μας :roll με μια πλούσια χωριάτικη για την κλασσική παπάρα :p και παγωμένη μπύρα :zzz :zzz
 
Flora
9. 05-07-2009 10:44
 
Γαύρο πανέ δεν έφτιαξα ποτέ. Η αλήθεια είναι όμως πως τα πανέ δίνουν και παίρνουν στο σπίτι μας. Οπότε είναι η επόμενη συνταγή που θα δοκιμαστεί. Εγώ πάντως μέσα στη φρυγανιά προσθέτω και διάφορα αρωματικά όπως ρίγανη, βασιλικό, κόλιανδρο και καμιά φορά και σκόρδο ξερό. :zzz
 
despoinaki
10. 06-07-2009 10:30
 
Ωραία ιδέα αυτή Δέσποινα... να βάζουμε αρωματικά στη φρυγανιά. Την επόμενη φορά θα το κάνω και γω έτσι.
 
Mary
11. 26-02-2010 15:34
 
Φανταστικοσ μεζες,για κρασακι και ουζακι....
 
TRYLOS255
12. 14-09-2010 10:09
 
Αυτό το γαυράκι το τσακίσαμε ΚΑΙ φέτος το καλοκαίρι :grin :grin  
Βάζω και μπόλικο ξερό θυμάρι στη φρυγανιά και γίνεται μούρλια :zzz :zzz  
 
Να 'σαι καλά Μαίρη με τις ιδέες σου :grin
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )