Εύκολη συνταγή που μου την έμαθε πέρσι το καλοκαίρι ένας φίλος ιταλός. Θα αρέσει κυρίως στα παιδιά γιατί είναι χωρίς κόκκαλο και ιδιαίτερα τραγανός.
Υλικά
- 1 κιλό γαύρος
- 1 πακέτο φρυγανιές (όχι διπλό)
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεκοκκαλίζουμε το γαύρο. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει από τα πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις φρυγανιές στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Βάζουμε στο τηγάνι να ζεσταθεί το λάδι φροντίζοντας τη φωτιά να είναι χαμηλή. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα του γαύρου τα βουτάμε στο αλεύρι, κατόπιν στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στο τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 17068 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |