Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Ρυζοσαλάτα πολύχρωμη Νο.01
Ρυζοσαλάτα πολύχρωμη Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τρίτη, 08/07/08
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 250 γρ. αρακά
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 1/2 φλ. καλαμπόκι
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ. μπέϊκον
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βραζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το αφήνετε στρωμένο σε ταψάκι πάνω σε πετσέτα για 6-8 ώρες στο ψυγείο για να στεγνώσει πολύ καλά. Εάν δεν έχετε χρόνο βάλτε το στο φούρνο σους 100 βαθμ. ώσπου να στεγνώσει. Βραζετε και στραγγίζετε τον αρακά και το καλαμπόκι. Σωτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να ψηθούν. Κόβετε το μπέϊκον σε κομμάτια και σε τηγάνι χωρίς λίπος το σωτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, και τις σωτάρετε κι'αυτές πολύ λίγο, ρίχνετε στη συνέχεια το ρύζι, το μπέϊκον, τα μανιτάρια, και τέλος τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ρίχνετε αλάτι όσο θέλετε, και αρκετό πιπέρι, και ανακατεύετε απαλά και πολύ καλά όλα τα υλικά. Σερβίρετε σε βαθειά σαλατιέρα . Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ρυζοσαλάτα και να την κρατήσετε στο ψυγείο αρκετές ώρες πρίν την σερβίρετε. Είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας ψητό ή για μπουφέ.

Το μυστικό αυτης της συνταγής είναι να στεγνώσει πολύ καλά το ρύζι για να μείνει σπυρωτό. Είναι μια γερμανική συνταγή της καλής μου φίλης Μαριάννε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9593
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/06/10 )