Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πεπονοτηγανίτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Pan   
Τετάρτη, 09/07/08

Εμπνεύστηκα αυτή την συνταγή εχθές και την έφτιαξα. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Έγιναν θαυμάσιες! Αφράτες, πολύ αρωματικές και νοστιμότατες.

Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια πολτό πεπονιού
  • 2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το πεπόνι στο μπλέντερ και το κάνουμε πολτό.
  • Βάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι να γίνει χυλός. Έπειτα βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό.
  • Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, τις βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή σας όρεξη!

Υ.Γ:
Το σπίτι μύριζε περισσότερο πεπόνι και ελάχιστα ότι τηγάνισα... ;)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4210
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-07-2008 20:55
 
Να ρωτήσω κάτι Pan. Το πεπόνι και πολύ περισσότερο το καρπούζι δεν βγάζει ζουμιά και να πιτσιλάει το σύμπαν καθώς το τηγανίζεις ?
 
sgr
2. 10-07-2008 08:51
 
Ακούγονται σίγουρα πολύ ωραιές αλλά και εγω αυτή την απορία έχω!
 
al1975
3. 10-07-2008 09:28
 
Δεν πιτσιλάνε. Αυτό είναι το μ'ονο σίγουρο. 
 
Το πεπόνι δεν βγάζει ζουμιά. Είναι πιο πηχτός πολτός του. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα να φτιάξω αυτές τις τηγανίτες. Αντιθέτως το καρπούζι που έχει πιο αραιό πολτό, έχει πιο διαδικασία να πετύχεις το πήξιμο του χυλού. 
 
Δεν έχετε παρα να το δοκιμάσετε. ;)
 
Pan
4. 10-07-2008 09:50
 
Θα δοκιμαστεί σίγουρα γιατί πραγματικά μου κινησαν την περιέργεια τις φαντάζομαι ζουμερες, αρωματικες.. και μου τρέχουν ήδη τα σάλια!!!!!!! 
Ευχαριστούμε Παν!
 
al1975
5. 10-07-2008 10:04
 
καταπληκτικη εμπνευση θα δοκιμαστει σιγουρα!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/07/08 )