Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κολοκάσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από ROULLA   
Σάββατο, 12/07/08

Το κολοκάσι είναι βολβός κάτι σαν τη γλυκοπατάτα μοιάζει όταν το βλέπεις αλλά δεν είναι γλυκό. Είναι βολβός που τον βρίσκουμε στην Κύπρο, αλλά το τελευταίο καιρό το βρίσκω και στο ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟ . ( στο τμήμα των λαχανικών). Υπάρχει μετά το Πάσχα το βρίσκεις μέχρι και το καλοκαίρι

Ελπίζω να σας αρέσει . Εϊναι πολύ εύκολο το μαγείρευμα του

Υλικα
  • 1 κιλό κολοκάσι
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • σέλινο όσο αρέσει
  • ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
  • λάδι για την κατσαρόλα
  • κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι και λεμόνι
Διαδικασία
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας. Αφού το τσιγαρίσουμε λίγο , το αφαιρούμε και ρίχνουμε το κολοκάσι το τσιγαρίζουμε και αυτό. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, όπως και το αλάτι, πεπέρι, λεμόνι και την σάλτσα
Και καλή μας όρεξη..
Αν θέλουμε το μαγειρεύουμαι και χωρίς κρέας. Εϊναι ένα όμορφο φαγητό και σε εποχή νηστειών

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13073
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 13-07-2008 16:34
 
Ο πατέρας μου το μαγείρευε υπέροχα.Λένε.Γιατί δεν κατάφερα να φάω ποτέ πάνω απο μια μπουκιά. Δεν μου αρέσει τελικώς. Ξέρω πως στο μαγείρεμα του θέλει λίγη προσοχή ώστε να μη γλιτσιάσει η ρίζα. Ελπίζω να σου πετυχαίνει εσένα.
 
Nena
2. 13-07-2008 18:22
 
ως γεγονός το καταφέρνω . Οταν έχω τραπέζι συνήθως αν έχω φτειάχνω λίγο σαν μεζές. 
Μου φάνηκε λίγο περίεργο που το ξέρεις συνήθως οι Κύπριοι το ξέρουμε και οι Αραβες . Υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα που πουλάει καθαρισμένο και κατεψυγμένο σε σακουλια και το μαγειρεύεις κατευθείαν
 
roulla
3. 14-07-2008 14:16
 
Το κολοκάσι το έμαθα στην Ικαρία που έχει άφθονα αλλά δεν το δοκίμασα τελικά. Ισως να έκανα λάθος.
 
vago
4. 14-07-2008 15:29
 
Roulla dear, ο πατέρας μου ήταν Κύπριος!Τότε δεν βρισκόταν στην Αθήνα κολοκάσι και παρακαλούσε και του έφερναν οι κύπριοι φοιτητές ανήψια του. 
Εδώ την καλύτερη εκτέλεση σε ταβέρνα την φτιάχνει"το ταβερνάκι του Σαμψών" στα Σπάτα.Απ΄ο,τι μου λένε δηλαδή γιατί δεν το τρώω.
 
Nena
5. 14-07-2008 17:04
 
Για σου ρε πατριωτάκι καις ας μην τρως το κολοκάσι.
 
roulla
6. 15-07-2008 12:12
 
Πατριωτάκι, 100% να το ξέρεις, αλλά μη μου θίξετε τους Ελλαδίτες, κατιchi σας! 
Να σου πω, δεν βάζεις και για κουπέπια, κουπες, πλιγούρι πιλάφι συνταγές; Αντε να μη τις βάλω εγιώ!
 
Nena
7. 15-07-2008 13:29
 
κούπες όσες φορές αν και προσπάθησα τις έκανα χάλια 
Σήμερα έβαλα μια συνταγή με μελιτζάνες ακομη να την δημοσιεύσουν 
Κύπρο δεν θα πας εγώ φεύγω στις 29 του μηνός 
δεν θίγω τους ελλαδίτες παντρεμένη με ελλαδίτη είσαι από ότι κατάλαβα πρέπει μήπως να είναι και η μαμά ελλαδίτισα εγώ ειμαι από Λάρνακα
 
roulla
8. 24-01-2012 09:38
 
Γεια σας κορίτσια,  
χάρηκα και απόρησα όταν είδα συνταγή για κολοκάσι. Νόμιζα ότι δεν υπήρχε καθόλου στην Ελλάδα παρά μόνο στην Ικαρία όπου το φτιάχνουν διαφορετικά από εμάς.  
Εγώ είμαι από Κύπρο και μένω Κύπρο με ρίζες από Λήμνο (ήταν η γιαγιά μου). 
Πολύ ωραίο το κολοκάσι και οι κούπες κλπ. αλλά και η ελληνική κουζίνα δεν πάει πίσω... 
Φιλιά από Λευκωσια!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/07/08 )