Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cheesecake Νο.06 Φράουλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από topaidi2002   
Τετάρτη, 16/07/08

Το εχω φτιαξει 4 φορες μεχρι στιγμης και μου ζητανε να το ξαναφτιαξω. Εμενα προσωπικα με ξετρελαινει αλλα ειναι κοματι και θερμιδες.

Ειναι συνδιασμος απο 3 διαφορετικες συνταγες με καποιες μικρες παραλαγες δικες μου.

Ελπιζω να σας αρεσει

Υλικά

μπισκότο

  • 2πακετα/ 400 γραμμάρια μπισκότα Digestive σε τρίμματα
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο (Μαργαρίνη για πιο ελαφρύ) 

Κρέμα

  • 900-1000 γρ Τυρί Philadelphia
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 Αυγά
  • 4 κουταλιές λικέρ Αμαρέτο

Γλάσο

  • 1 κουτί Μαρμελάδα Φραουλα
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
Προετοιμασία

Μπισκότο

  • βάζουμε τα υλικά Μάζι και τα ανακατεύουμε ωστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Έπειτα τα πιέζουμε ώστε να γίνουν όσο πιο συμπαγή γίνεται. 

Κρέμα

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα. Τη τοποθετούμε και αυτή στο ταψί και την απλώνουμε.
  • Έπειτα βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ίσα να πάρει χρώμα. Μόλις γίνει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε και το γλάσο

Γλάσο

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε 9 κουταλιές κρύο νερό για να φουσκώσει και έπειτα βάζουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και τη διαλύουμε. Ρίχνουμε και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Όταν έχει κρυώσει πλέον το cheesecake μας ρίχνουμε από πάνω το γλάσο και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, και είναι έτοιμο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13623
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-07-2008 01:07
 
Πολύ εύγεστη πρέπει να είναι. Θα την δοκιμάσω. Ευχαριστούμε! :)
 
Cathreen
2. 21-12-2008 23:27
 
I syntagi einai ekpliktiki!100% teleio apotelesma!kai yperoxi gefsi kai teleia emfannisi! 
an k egw sto glaso anti gia zelatini araiwsa ti marmelada me ligo syropaki pou eftiaxa!
 
giotakicv
3. 03-02-2020 17:46
 
Λυπάμαι πολυ, αλλά αυτή είναι η πρώτη συνταγή cheesecake που έκανα και δε μου άρεσε. Και γράφω αξιολόγηση επειδή κάποια πραγματα θα ήθελα να τα ήξερα κι εγώ πριν δώσω €13-€14 για τα υλικά που χρειάστηκε η συνταγή. Αρχικά η βάση είναι υπερδιπλάσια από όση χρειάζεται το cheesecake και με ζάχαρη η οποία είναι τελείως περιττή γευστικά. Συνήθως οι βάσεις των cheesecakes περιέχουν 250γρ. digestive, 125γρ. βούτυρο κι ενίοτε ξύσμα εσπεριδοειδων η κακάο. Επίσης, η κρέμα δεν ήταν ούτε δροσερή, ούτε τυρένια. Ήταν ένα ουδέτερο πράγμα που χρειάζεται απαραίτητα μια έντονη μαρμελάδα η ενα δυνατό κουλί για να φαγωθεί ευχάριστα. Μεγάλη παράλειψη της συνταγής το ότι δεν αναφέρεται μέγεθος ταψιού ψησίματος κι άρα δεν έχει νόημα ο χρονος ψησίματος που δίνεται. Τέλος, είναι εντελώς λάθος οι όροι "κουτί μαρμελάδα" και "φακελάκι ζελατίνη" και δεν προσδιορίζουν τίποτα. Δεν έχω δει ποτέ "κουτί" μαρμελάδας, έχω δει βάζα διαφόρων ποσοτήτων (αρκούσε π.χ. ένα 600γρ.) και με το "φακελάκι" μπορεί να εννοείται ένα είτε με σκόνη ζελατίνης είτε με 6 φυλλα ζελατίνης.
 
annapsonio

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )