Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σάλτσα για μακαρόνια - πίτσες κτλ.
Σάλτσα για μακαρόνια - πίτσες κτλ. Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Line   
Πέμπτη, 24/07/08

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
  • 3 κιλά ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 10 δόντια σκόρδο
  • 1 ποτήρι λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ
  • 10 γαρύφαλλα
  • 10 φύλλα δάφνη
  • 1κ.σούπας δενδρολίβανο
  • 1 1/2 κουταλιά αλάτι
  • λίγη κανέλα ξύλο
  • μερικά σπυριά πιπέρι
  • 5 φύλλα φρασκόμηλο
  • λίγο βασιλικό
  • 1/2 νεροπότηρο ξύδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές καυτερές
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 1/2 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού ξύδι
  • 15γραμ. μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα και το λάδι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά της απλής ή της καυτερής σάλτσας και τα βράζουμε 3 ώρες σε σιγανή φωτιά.
Τέλος αφαιρούμε δάφνη, δενδρολίβανο, ξύλο κανέλας και τα περνάμε από τον μύλο. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο σε γυάλινα βάζα.
Την βράζουμε μέχρι να πιεί όλα νερά της.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 10236
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 25-07-2008 16:00
 
Aαααα τι ωραία συνταγη! 
Ότι πρεπει για να ξεκάνω τις φετινές αθλιες ντοματες που παιρνω και μετα απο μια μερα είναι για πεταμα! 
Ευχαριστουμε Line!!
 
al1975
2. 29-07-2008 09:09
 
Πράγματι φέτος οι ντομάτες είναι χάλια. Τουλάχιστον έτσι δεν θα πάνε χαμένες. Ευχαριστούμε!
 
vago
3. 30-07-2008 09:49
 
Να'σται καλά.Και πράγματι αν οι ντομάτες είναι χάλια γιατί να τις πετάτε.Εγώ έχω τις ντομάτες του κήπου μου οι οποίες φέτος βγαίνουνε τόσες πολλές που δίνω-δίνω και τελειωμό δεν έχουν και έτσι τις υπόλοιπες τις κάνω σάλτσα και από τα δύο είδη. :)
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/09/10 )