ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- 3 κιλά ντομάτες
- 3 κρεμμύδια
- 10 δόντια σκόρδο
- 1 ποτήρι λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ
- 10 γαρύφαλλα
- 10 φύλλα δάφνη
- 1κ.σούπας δενδρολίβανο
- 1 1/2 κουταλιά αλάτι
- λίγη κανέλα ξύλο
- μερικά σπυριά πιπέρι
- 5 φύλλα φρασκόμηλο
- λίγο βασιλικό
- 1/2 νεροπότηρο ξύδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ
- 3 πιπεριές πράσινες
- 3 πιπεριές καυτερές
- 5 γαρύφαλλα
- 1 1/2 κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού ξύδι
- 15γραμ. μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα και το λάδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά της απλής ή της καυτερής σάλτσας και τα βράζουμε 3 ώρες σε σιγανή φωτιά. Τέλος αφαιρούμε δάφνη, δενδρολίβανο, ξύλο κανέλας και τα περνάμε από τον μύλο. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο σε γυάλινα βάζα. Την βράζουμε μέχρι να πιεί όλα νερά της. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11851 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |