Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα ροδάκινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Παρασκευή, 25/07/08
Ψάχνοντας να βρω ένα γλυκό καλοκαιρινό να φτιάξω βρήκα μια συνταγή που είχα κρατημένη πριν από χρόνια από κάποιο ένθετο βιβλιαράκι που κυκλοφορούσε μαζί με περιοδικό τηλεόρασης.
Υλικά
για την τάρτα
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • λίγο αλάτι
για την γέμιση
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια ή 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • γάλα
  • 4 κ.σ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σαντυγί
  • 3-4 ροδάκινα ή κομπόστα ροδάκινο
  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 1/2 κ.γ κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη της τάρτας, σε 1/2 φλυτζάνι αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μίγμα. Μετά ρίχνουμε το αυγό, με το αλάτι , την ζάχαρη και το κονιάκ και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.Ζυμώνουμε και μετά την ανοίγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος για τάρτες. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30'.Οταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής βανίλια (χωρίς βράσιμο) ή το άνθος αραβοσίτου με το ανάλογο γάλα. Αν προτιμήστε το άνθος αραβοσίτου προσθέστε και 2 κ.σ ζάχαρη. Ετοιμάστε την κρέμα και αφήστε την να κρυώσει. Μετά ανακατέψτε την κρέμα με την σαντυγί ελαφρά και γεμίστε την τάρτα, αφήστε την λίγη ώρα στο ψυγείο. Καθαρίστε τα ροδάκινα κόψτε τα σε φετάκια και γαρνίρεται την τάρτα. Τέλος ζεσταίνουμε την μαρμελάδα με 2 κ.σ νερό προσθέτουμε 1-2 κ.σ ζάχαρη και το κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Βράζουμε το μίγμα για 2' και το αδειάζουμε πάνω από τα ροδάκινα.

Εγώ έβαλα κρέμα στιγμής βανίλια (αυτή χωρίς βράσιμο) για ευκολία.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15512
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 27-07-2008 19:35
 
Είναι πολύ ωραία τάρτα όντως και εγώ την φτιάχνω πιο πολλές φορές με φράουλες γιατί αρέσουν στα παιδιά και αντί για άνθος αραβοσίτου ή κρέμα στιγμής βάζω κρέμα ζαχαροπλαστικής αλλά.....θα το δοκιμάσω και με αυτά. :)
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )