Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με κάσιους και μανιτάρια
Κοτόπουλο με κάσιους και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τρίτη, 29/07/08
100_0753_400

Το φαγητό αυτό το έχω φάει άπειρες φορές σε μια ξαδέλφη του άντρα μου. Κάθε φορά που έχει τραπέζι είναι σίγουρο ότι θα μας σερβίρει και αυτό το έδεσμα. Μου έχει πει τα υλικά αλλά δεν τα είχα σημειώσει. Δοκίμασα όμως να την φτιάξω και ευτυχώς μου πέτυχε. Ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά
  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • 200 γρ. κάσιους
  • 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλυτζ. καλαμποκέλαιο ή σισαμέλαιο
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • 1/2 φλυτζάνι σόγια σος
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
kasious_1_400
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη σόγια σος, το σουσάμι, το τζίντζερ και 2 κουταλιές από το καλαμποκέλαιο και βάζουμε τα μπουτάκια να μαριναριστούν για μισή ωρίτσα στο ψυγείο. Μετά το πρώτο τέταρτο τα γυρίζουμε για να μαριναριστεί και η άλλη μεριά τους.
kasious_3_400

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κάσιους και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Τα βγάζουμε και βάζουμε την πιπεριά για να μαραθεί. Βγάζουμε και την πιπεριά, προσθέτουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν.

kasious_4_400

Μόλις τελειώσουμε και με τα μανιτάρια ξαναρίχνουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Από πάνω βάζουμε τα μπουτάκια και αρχίζουμε να τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας πιάσει το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με τη μαρινάδα μας.
kasious_5_400

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, όλα τα υλικά που έχουμε προτηγανίσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει.

Εγώ για πιο γρήγορα σε αυτό το στάδιο το μετέφερα στη χύτρα. Αν έχετε όμως υπομονή γίνεται και στο τηγάνι. Απλά θα χρειαστείτε περισσότερο ζωμό ή νερό. Στη χύτρα το άφησα για 35 λεπτά.Στο τέλος και αφού έχει βράσει το κοτόπουλο, παίρνουμε λίγο ζουμάκι και διαλύουμε το κορν φλάουρ και με αυτό περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σερβίρετε με ρυζάκι.

kasious_6_400

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 18685
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 30-07-2008 08:03
 
Τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό!!! Μπράβο στην ξαδέρφη αλλά και σε σένα :) !
 
vago
2. 30-07-2008 09:45
 
Ζωγράφισε το σόι!
 
al1975
3. 31-07-2008 08:52
 
Υπέροχο φαίνεται!!!Θα δικιμαστεί ;)
 
Flora
4. 31-07-2008 10:32
 
Μαιρούλα πολύ ωραίο το φαγάκι σας. Εγώ σαν πιο ανεπρόκοπη που είμαι έχω μια ερώτηση (όχι που δεν θα είχα!): Αν τσιγαρίζαμε μαζί κάσιοους, μανιτάρια και πιπεριές θα πειραζε? Λέω εγώ τωρα....
 
IRINI
5. 31-07-2008 10:35
 
Σιγά να μη πειράξει. Απλά να ξέρεις ότι το κάθε ένα από αυτά τα υλικά έχουν άλλους χρόνους ψησίματος. Ρίξε πρώτα τα μανιτάρια, μετά τις πιπεριές και τελευταία τα κάσιους.
 
Mary
6. 31-07-2008 11:41
 
ΚΑΛΑ καταπληκτικο!!αν δεν σκεφτομουν τις χιλιαδες θερμιδες των κασιους θα το εφτιαχνα σημερα κιολας....αλλα εχει χαρη που αυτον τον καιρο προσεχω λιγουλακι... :grin :grin μπραβο μαιρη!! αληθεια επειδη το τζιντζερ δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε και καθολου που θα το βρω?περνεις φρεσκο?
 
margarita79
7. 31-07-2008 11:50
 
Το τζίντερ το παίρνω από το μάρκετ τριμμένο. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω φρέσκο. 
Πάντως αδίκως δεν το φτιάξεις το φαγάκι. Πόσα κάσιους πια θα πέσουν στο πιάτο σου?
 
Mary
8. 31-07-2008 20:31
 
Μπράβο σου, καταπληκτική ανάρτηση, πέρα από συνταγή δηλαδή. Δοκίμασε φρέσκο τζίντζερ πάντως.Είναι αξεπέραστο.
 
Nena
9. 31-07-2008 22:19
 
ολα τα κασιους στο πιατο μου θα πεσουν να εισαι σιγουρη.. αφενος τρελαινομαι για κασιους αφετερου ο καλος μου δεν θελει να μπλεκει ξηροκαρπια με φαγητα λεει..δεν ξερει τι χανει... :grin
 
margarita79
10. 14-06-2009 13:36
 
Αγαπητή φίλη Μαίρη! 
Έψαχνα αυτήν την συνταγή καιρό γιατί είναι το αγαπημένο της αδερφής μου..τρελαίνεται για κινέζικο! 
Την έχω φάει σε κινέζικο κι εγω και ήταν πολύ ωραία! 
Προχτές είχα ένα φιλικό δείπνο και αποφάσισα να την φτιάξω..Ο άντρας μου μόλις έμαθε τι θα ετοίμαζα είπε οτι θα παραγγείλει σουβλάκια !!! 
Εγώ πάντως με πολύ επιμονή κατάφερα να τον πείσω. 
Και επειδή κοντέψαμε να γλύψουμε και τα πιάτα και κυρίως ο άντρας μου είπα να μοιραστώ τα παράσημα μαζί σου...μια και τα περισσότερα σου ανήκουν!! 
Μπράβο! 
ΑΑΑ...Ξεπέρασες και τον κινέζο!
 
lovestars
11. 15-06-2009 10:42
 
Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δεν αμφέβαλα ότι ο σύζυγος θα μίλαγε για σουβλάκια. Και ο δικός μου τα ίδια λέει στις αρχές και μετά πέφτει μέσα στη «μαρμίτα». :grin :grin :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/01/11 )