Το φαγητό αυτό το έχω φάει άπειρες φορές σε μια ξαδέλφη του άντρα μου. Κάθε φορά που έχει τραπέζι είναι σίγουρο ότι θα μας σερβίρει και αυτό το έδεσμα. Μου έχει πει τα υλικά αλλά δεν τα είχα σημειώσει. Δοκίμασα όμως να την φτιάξω και ευτυχώς μου πέτυχε. Ελπίζω να σας αρέσει.
Υλικά
- 2 μπούτια κοτόπουλο
- 200 γρ. κάσιους
- 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 300 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φλυτζ. καλαμποκέλαιο ή σισαμέλαιο
- 2 κουταλιές σουσάμι
- 1/2 φλυτζάνι σόγια σος
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- 500 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
| | Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη σόγια σος, το σουσάμι, το τζίντζερ και 2 κουταλιές από το καλαμποκέλαιο και βάζουμε τα μπουτάκια να μαριναριστούν για μισή ωρίτσα στο ψυγείο. Μετά το πρώτο τέταρτο τα γυρίζουμε για να μαριναριστεί και η άλλη μεριά τους.
| | Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κάσιους και τα σωτάρουμε ελαφρά. Τα βγάζουμε και βάζουμε την πιπεριά για να μαραθεί. Βγάζουμε και την πιπεριά, προσθέτουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν. | | Μόλις τελειώσουμε και με τα μανιτάρια ξαναρίχνουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Από πάνω βάζουμε τα μπουτάκια και αρχίζουμε να τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας πιάσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τη μαρινάδα μας.
| | Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, όλα τα υλικά που έχουμε προτηγανίσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει. Εγώ για πιο γρήγορα σε αυτό το στάδιο το μετέφερα στη χύτρα. Αν έχετε όμως υπομονή γίνεται και στο τηγάνι. Απλά θα χρειαστείτε περισσότερο ζωμό ή νερό. Στη χύτρα το άφησα για 35 λεπτά.Στο τέλος και αφού έχει βράσει το κοτόπουλο, παίρνουμε λίγο ζουμάκι και διαλύουμε το κορν φλάουρ και με αυτό περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε με ρυζάκι. | |
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 20939 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |