Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κολοκυθάκια με μπεσαμέλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Line   
Πέμπτη, 31/07/08

ΥΛΙΚΑ

  • 10 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους (για γέμισμα)
  • 600γρμ. κιμά ανάμεικτο χοιρινό, μοσχαρίσιο
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι ( όχι αλοιφή)
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
  • 2 κύβους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια τον χυμό
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ανοίγουμε τα κολοκύθια προσεχτικά χωρίς να σπάσουν.
  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά τα κρεμμύδια, τον άνιθο ψιλοκομμένο, το ρύζι, αλάτι ,πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα στρώνουμε ωραία σε μία κατσαρόλα.Προσθέτουμε νερό όχι να σκεπαστούν καλά και βάζουμε το λάδι και 2 κύβους.Ψήνονται σε περίπου 3/4 της ώρας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμί από τα κολοκύθια μέχρι να γίνει ελάχιστα αραιή κρέμα και τέλος ρίχνουμε τα αυγά κτυπημένα με το λεμόνι κοινός αυγολέμονο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αν σε περίπτωση βγει πολύ αραιή τότε την βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο.

Σερβίρουμε τα κολοκύθια σε κάθε πιάτο χωριστά και βάζουμε με ένα κουτάλι μπεσαμέλ από πάνω.
Καλή σας όρεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11191
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός