Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπάμιες με γαρίδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 12/08/08
img_8797_400

Η ιδέα ήρθε από περιοδικό Super market τροποποιήθηκε από μένα ανάλογα με τα υπάρχοντα υλικά και προέκυψε ένα ωραίο πιάτο που το συνοδέψαμε με λευκό κρασί βιολογικής γεωργίας Λήμνου.

Υλικά
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 - 5 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • ½ κουταλάκι τζίτζερ
  • 2 κουταλιές σόγια sauce
  • ½ ποτήρι λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 10 – 12 γαρίδες

Διαδικασία

  • Με μαχαιράκι, όχι πριονωτό, καθαρίζουμε τις μπάμιες γύρω από το κοτσάνι τους. Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε νερό που βράζει προσθέτοντας μια κουταλίτσα αλάτι και μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Με αυτό τον τρόπο οι μπάμιες δεν έχουν μετά τη βλέννα που σε όλους μας δεν αρέσει.( Αυτή την τεχνική την έμαθα πριν 30 χρόνια από μια πολύ παλιά μαγείρισσα και σ’ αυτήν οφείλω το ότι τρώω τις μπάμιες).
  • Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τις μπάμιες το κάρυ το τζίτζερ και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και βράζουμε τις μπάμιες σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε ξανά.
  • Λίγη ώρα πριν οι μπάμιες να είναι έτοιμες προσθέτουμε τις γαρίδες και τη σόγια.
  • Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Συνοδεύετε με λευκό κρασί


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10608
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )