Υλικά
- 1 κομμάτι μοσχαράκι (περίπου 80 γρ)
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 κομματάκι κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 μέτρια ντομάτα πολτοποιημένη
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 πατατούλα
Εκτέλεση
- Ξεκινάω με την μελιτζάνα. Όπως είναι ολόκληρη την καθαρίζω και της βγάζω τη φλούδα ριγέ (δηλαδή βγάζω 4 ή 5 λωρίδες ξεκινώντας από την κορυφή μέχρι τη βάση). Την κόβω στα 4 ή 6 κομμάτια και τη βάζω σε νερό με λίγο ξύδι για να ξεπικρίσει.
- Σε μια κατσαρόλα βράζω το μοσχάρι με το κρεμμύδι και το καρότο και 1 κουταλιά γλυκού λάδι, για 1 ώρα περίπου.
- Προσθέτω την ντομάτα, αφήνω να πάρει μία βράση και ρίχνω και τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια.
- Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν προσθέτω ακόμα μία κουταλίτσα λάδι και σβήνω το μάτι. Προσέχω να μείνει αρκετό ζουμάκι για να μπορώ να αλέσω το φαγητό ή να το πατήσω με το πιρούνι (ανάλογα στη φάση που βρίσκεται το παιδάκι μας).
Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά ή να αφαιρέσουμε κάτι που δεν μας αρέσει. Καλό θα είναι να έχουμε συμβουλευτεί και τον παιδίατρό μας για οτιδήποτε νέο στη διατροφή του παιδιού μας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9582 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |