Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με μουστάρδα και μέλι
Χοιρινό με μουστάρδα και μέλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Πέμπτη, 21/08/08
Τη συνταγή αυτή τη ζήτησε μέλος του Greekmasa. Την είχε εκτελέσει ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εκπομπή «Μπουκιά και συχώριο». Πεντανόστιμο φαγητό, οι γεύσεις δένουν τέλεια μεταξύ τους, αρέσει σε όλους μας πολύ. Δυστυχώς, δεν έχω φωτογραφία, μόλις το ξαναφτιάξω, θα την προσθέσω.
Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
  • Μπύρα (περίπου 1 ποτήρι του νερού)

Για το γλάσο:

  • 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2-3 δάχτυλα του ποτηριού μπύρα
Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε για αρκετές ώρες τις μπουκιές χοιρινού στη μπύρα (συνήθως όλο το βράδυ). Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρέας, το σβήνουμε με τη μπύρα, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15’ (μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες η μπύρα).

Ρίχνουμε το γλάσο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για άλλα 10’ περίπου σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρουμε με μπύρα και ως συνοδευτικό πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή πιλάφι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 55167
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-08-2008 13:29
 
Πολύ νόστιμο φαγάκι! Με ολόκληρο κομμάτι χοιρινό (από μπούτι) το φτιάχνω κάθε Χριστούγεννα. 
Η διαφορά είναι στη μαρινάτα βάζω μπαχάρι, ένα κρεμμύδι μικρό, ένα καροτάκι και 1 φύλλο δάφνης. Κατά τα άλλα ως έχει. Πεντανόστιμο και ποτέ δεν μένει!
 
Aithra
2. 30-12-2008 09:31
 
Θα ήθελα να ρωτήσω: Μπορώ να μαρινάρω και μετά να το βάλω στη γάστρα για ψήσιμο; Εννοώ για μεγάλα κομμάτια χοιρινού... Βοήθεια γιατί είμαι άσχετη και προσπαθώ να κάνω τραπέζι για 15 άτομα!
 
Buzz
3. 31-12-2008 16:04
 
Φυσικά και μπορείς. Θα το αλείψεις από το προηγούμενο βράδυ, για να πάρει τις μυρωδιές, και θα το ψήσεις.Το έχω κάνει αρκετές φορές! Ψήνεις οπωσδήποτε τόσες ώρες όσο είναι και το βάρος του σε κιλα, συν κάτι παραπάνω, οκ; 
Καλή επιτυχία!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/08/08 )