Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουγιουρντί Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 21/08/08
Υλικά
  • τυρί φέτα (σε στρώσεις)
  • ντομάτα κομμένη σε ροδέλες χωρίς ζουμί (μια στρώση)
  • κίτρινο τυρί ή καλύτερα κασέρι (μια στώση)
  • πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • λίγη ρίγανηκαι πάπρικα
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Σε ένα πήλινο σκεύος τοποθετούμε σε στρώσεις τη φέτα, το κίτρινο τυρί, τις πιπεριές, τη ντομάτα, τη ρίγανη, την πάπιπρα και το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε με την κάτω αντίσταση ώσπου να λειώσει η φέτα και να ροδίσει το κίτρινο τυρί επάνω.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (59) | Εμφανίσεις: 48524
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 21-08-2008 23:38
 
Λίζα τι ωραίο είναι πάλι αυτό Σαμοθρακιώτικο; να υποθέσω και τι ωραία φωτογραφία!!!!
 
xanthibax
2. 22-08-2008 07:36
 
Το δοκιμάσαμε και ήταν τέλειος μεζές!!!
 
vago
3. 22-08-2008 09:41
 
Πολύ καλό...Και καυτερό είναι ακόμα πιο τέλειο.
 
Line
4. 22-08-2008 14:42
 
καλή φάση!
 
KATE
5. 22-08-2008 16:50
 
Δεν είναι Σαμοθρακιώτικο, αν δεν κάνω λάθος το συνηθίζουν στη Βόρεια Ελλάδα.  
Η Σαμοθράκη Ξανθή φημίζεται για το κατσικάκι γεμιστό (έχει βάλει συνταγή ο Χάρης και θα προσθέσει και τη φωτο του).
 
sgr
6. 22-08-2008 18:56
 
Λίζα από μια πρόχειρη ματιά η προέλευση του είναι Βορειοελλαδίτικη όντως και δε λείπει από κανένα μεζεδοπωλείο της Θεσσαλονίκης.Όσο για το κατσικάκι της Σαμοθράκης το έχω δοκιμάσει πριν από χρόνια που την είχα επισκεφθεί και πολύ θα ήθελα να ξαναπάω αλλά αυτή τη στιγμή μου πέφτει λίγο μακριά.
 
xanthibax
7. 23-08-2008 12:45
 
Με πράουστο σε βόλεψα, για κατσικάκι γεμιστό τώρα δύσκολο έως ακατόρθωτο Ξανθή μου.
 
sgr
8. 23-08-2008 18:17
 
Αυτό το έδεσμα το τσακίσαμε στη Σαμοθράκη. Είναι υπέροχο και εύκολο!!! Ετοιμάζομαι να το ξαναφτιάξω!
 
Mary
9. 31-07-2009 12:14
 
δε παιζονται σε τετοια οι βορειοελλαδιτες
 
LOUKOULOS
10. 25-01-2010 12:39
 
apo tin foto fainetai teleio...tha to ftiaxo sigoura
 
reakon
11. 08-03-2010 22:53
 
Πράγματι, το συνηθίζουμε στη βόρεια Ελλάδα, πολύ-πολύ νόστιμο και πικάντικο 
σηκώνει πολύ κρασί ή τσίπουρο,αλλά....... 
μπουκιά και άαααπειρες θερμίδες :
 
sofoula
12. 02-05-2010 22:54
 
Απο τα καλυτερα συνοδευτικά για τραπέζι με κρέας στο μαγγάλι.Εδω στις Σερρες υπάρχει παντού.ειναι τελειο πιατο μπράβο
 
PANELE
13. 22-06-2011 18:11
 
Δεν είναι βορειοελλαδίτικο βρε παιδιά, είναι τούρκικο φαγητό! Το λέει και η ονομασία άλλωστε!! Στην Τουρκία μαγειρεύουν έτσι και γι'αυτό τα έχει και η Β.Ελλάδα που είναι βαθειά επηρεασμένη.
 
yippity
14. 22-06-2011 18:11
 
*πάντως είναι πάρα πολύ ωραίο και ευχαριστώ για τη συνταγή!!
 
yippity

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/09/15 )